De bussluis in Westwijk in maart 2021.
De bussluis in Westwijk in maart 2021. Google

Brievenbus: Westwijk bussluis

15 februari 2022 om 10:29 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Er is om wat voor redenen dan ook besloten de bussluis bij het Westwijkplein te verwijderen. Daar gaat mijn ingezonden brief over.

Door het te hard over de bussluis rijden van het toegestane verkeer was het lawaai voor sommige mensen zo ondraaglijk dat ze er slecht door sliepen. Nu is besloten om de bussluis te verwijderen maar het is de vraag of dat wel zo’n goed besluit is geweest.
Aanpassing van de bussluis was een betere oplossing geweest zoals snelheidsbeperkingen voor het toegestane verkeer, controle en handhaving. Men dacht een goede keuze te hebben gemaakt, maar niets is minder waar, daar is volgens mij niet zo lang over nagedacht.
Het is nu zo dat alle obstakels van de bussluis zijn verwijderd en er met man en macht een geasfalteerde weg van is gemaakt met vele gevolgen. Het verkeer heeft hier al gauw een hele snelle sluipweg van gemaakt ondanks alle verboden. Daar heeft het verkeer geen boodschap aan. Ziet u het al voor u? Een auto neemt even stiekem en heel snel deze sluiproute met alle gevolgen van dien voor de vele mensen, onder wie veel ouderen, die gaan oversteken bij het zebrapad. Een situatie waar toch iets aan gedaan moet worden.
Denk eens goed na wat er allemaal oversteekt: mensen met rollators, rolstoelen, slecht ter been. Je moet er toch niet aan denken wat er allemaal kan gebeuren. Conclusie lijkt me duidelijk genoeg: ga de regels handhaven, probeer eens een camera zoals op de Boverkerkerweg aan twee zijden te gebruiken, die doet het geweldig. En de mensen die slecht kunnen slapen door eventueel wat herrie kunnen een stel oordopjes kopen. Ze zijn meestal te koop één plus één gratis; doe er je voordeel mee.

Kees Merlijn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie