Afbeelding
Tweepersoonsbed

Hoe stem je je bed keuze af?

16 augustus 2021 om 09:02 Partnercontent

Iedereen heeft een andere lichaamsbouw en heeft dan ook een ander matras nodig. Maar wanneer je samen met je partner in één bed slaapt wat doe je dan met je matras? Het beste is om samen met je partner uit te zoeken welk matras voor ieder van jullie het beste is. Er zijn veel soorten matrassen en daarnaast heeft iedereen ook nog eens een andere slaaphouding. Wat een goed matras is voor jou hoeft daarom nog geen goed matras te zijn voor je partner. Een goed matras kopen is niet eenvoudig omdat een goed matras voor iedereen anders is. Een goed matras is afgestemd op je lengte, je gewicht, je slaaphouding en eventuele medische ongemakken. Er zijn verschillende soorten matrassen te koop. De meest verkochte soorten zijn:

  • Pocketvering
  • Koudschuim
  • Traagschuim
  • PU-schuim
  • Polyetherschuim of PE schuim
  •  Bonellvering

Een tweepersoonsbed met twee verschillende matrassen kan dat?

Heb je al een bed of ben je misschien op zoek naar een bed op maat? Als je al een bed hebt dan hoef je alleen maar op zoek te gaan naar nieuwe matrassen. Wil je een bed op maat dan heb je buiten de matrassen ook een bed ombouw en bedbodems nodig. Je kunt kiezen voor een bed ombouw en twee verstelbare lattenbodems. Je kunt ook kiezen voor een boxspring. Bij een boxspring heb je een bedbodem die is voorzien van een vering. Deze bodem en het matras wat daarop komt, zijn in de meeste gevallen van dezelfde stof voorzien zodat de boxspring ook mooi oogt. Op het matras wordt vaak een topper gelegd voor extra comfort. De matrassen van een boxspring kunnen verschillend zijn. Een matras heeft een SG (soortelijk gewicht), hoe hoger het SG hoe langer de matras meegaat.

Bedden zijn te koop in verschillende maten:

Bedden zijn te koop in verschillende maten. Natuurlijk heb je eenpersoonsbedden en tweepersoonsbedden. De maten van de matrassen zijn afhankelijk van de grootte van het bed. Een eenpersoonsbed is verkrijgbaar in de maten 80x200 (klein) 90x200/210/220 (gemiddeld) en 100x200/210/220 (groot). Een twijfelaar is 140x 200 en een tweepersoonsbed is verkrijgbaar in de maten; 160x200;180x200/210/220; 200x200/210/220. In al deze maten zijn ook matrassen te koop. Zeker als je wat langer bent is een extra lang bed fijn. Let wel op dat voor de langere maten bedden ook speciaal beddengoed aangeschaft moet worden.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie