Wethouder Rob Ellermeijer (midden) met leden van Bewonersgroep Westwijk op het Westwijkplein.
Wethouder Rob Ellermeijer (midden) met leden van Bewonersgroep Westwijk op het Westwijkplein. Gemeente Amstelveen

Onderzoek tegengaan overlast fietsers en scooters op Westwijkplein

25 januari 2022 om 07:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente onderzoekt mogelijkheden om de verkeersveiligheid op het Westwijkplein te verbeteren. Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) heeft dit vrijdagochtend met Bewonersgroep Westwijk Amstelveen besproken. Volgens de bewonersgroep doen zich nu onveilige situaties voor voetgangers voor omdat fietsers, e-bikes en scooters over het plein rijden. 

De bewonersgroep wil dat het plein een voetgangersgebied wordt en is een initiatief gestart op de gemeentelijke site denkmee.amstelveen.nl

 PASSENDE MAATREGELEN “Het is altijd goed om te zien dat bewoners betrokken zijn en initiatief nemen om de veiligheid in hun wijk te verbeteren,” zegt wethouder Ellermeijer. De gemeente onderkent de situatie op het Westwijkplein en onderzoekt nu welke passende maatregelen genomen kunnen worden.

GEVAAR “We zien dat mensen zo dicht mogelijk bij de ingang van een winkel de fiets of scooter willen parkeren. Ook kiezen fietsers vaak de kortste weg en fietsen met de nodige snelheid over het plein en brengen zo voetgangers op het plein in gevaar,” zegt Ellermeijer. Daarom onderzoekt de gemeente passende maatregelen waaronder het verplaatsen van de fietsenrekken naar de randen van het plein, zodat het winkelend publiek dat per fiets komt vanaf daar verder te voet gaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie