Afbeelding
Google

Valpartijen door slechte bestrating in het Stadshart

8 februari 2022 om 07:30 Overig

AMSTELVEEN De bestrating in het Stadshart bij Magazijn 1181 (voormalig V&D), McDonalds, Action maar ook tegenover het politiebureau, is erbarmelijk slecht, schrijft Lion Cohen in een ingezonden brief. Daarbij gaat het om de kleine rode steentjes.

Volgens Cohen zijn er al diverse malen mensen (oud maar ook jong) gevallen over de schots en scheef liggende steentjes en wordt er veel geklaagd door met name oudere Amstelveense bewoners over de slechte bestrating. Vorige week nog lag een mevrouw met een rollator huilend van de pijn op de grond omdat zij gestruikeld was, aldus Cohen. “Naar aanleiding van alle klachten, heb ik een klacht ingediend bij de gemeente Amstelveen. Na twee weken op een reactie gewacht te hebben, kreeg ik uiteindelijk te horen: ‘Wij kunnen uw klacht niet in behandeling nemen want de bestrating ter plaatse is van Rodamco.’ Ongelofelijk dat de gemeente Amstelveen zich hier zo vanaf maakt. Moeten er eerst nog meer ongelukken gebeuren? Ook hoor ik van ouderen, dat ze liever naar het Gelderlandplein in Buitenveldert gaan omdat het daar veiliger is om te lopen en bovendien is het parkeren daar 1,5 uur gratis maar dat is een ander verhaal. In zo’n prettige gemeente als Amstelveen is het toch niet te geloven, dat de gemeente geen stappen onderneemt om hier iets aan te doen of Rodamco te sommeren de bestrating te verbeteren om een einde te maken aan deze zeer gevaarlijke situatie.”

In een reactie laat de gemeente weten contact te hebben met Stadshart Amstelveen eigenaar Unibail-Rodamco Westfield over de bestrating aan de noordkant van het Buitenplein. Unibail was op de hoogte van de situatie en heeft eind januari opdracht tot herbestrating gegeven. Het werk begint woensdag 9 of donderdag 10 februari. Daarnaast liet Unibail weten in de inspectierondes meer aandacht te gaan geven aan de bestrating. De gemeente laat ook weten zich in te spannen om binnengekomen meldingen onder de aandacht te brengen bij de verantwoordelijke partijen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie