Afbeelding
Anko Stoffels

Oproep gemeente om extreme drukte Stadshart te voorkomen: doe inkopen niet in weekend

3 december 2020 om 10:09 Corona

AMSTELVEEN De gemeente doet een dringende oproep aan inwoners om zoveel mogelijk op donderdag en vrijdag al inkopen te doen en drukte in het weekend te vermijden. Daarbij neemt de gemeente samen met Unibail Rodamco, exploitant van het Stadshart, dit weekend maatregelen om extreme drukte in het Stadshart te voorkomen. Aanleiding is de enorme drukte in veel winkelgebieden in het hele land afgelopen weekend, waardoor mensen onvoldoende afstand van elkaar hielden. Ook in het Amstelveense Stadshart was het druk.

EXTRA TOEZICHT Met looproutes in het winkelcentrum, deurbeleid bij de winkels en de mondkapjesplicht kunnen bezoekers op normale dagen veilig en met voldoende afstand winkelen. Met drukte voor de feestdagen komen er teveel mensen tegelijk en wordt 1,5 m afstand houden lastiger. Naast extra beveiligers van Unibail Rodamco zetten de gemeente en de Stadshart-exploitant dit weekend hostesses in om er op toe te zien dat mensen voldoende afstand houden en een mondkapje dragen. Zij spreken bezoekers erop aan als zij zich niet aan de coronamaatregelen houden. Ook gemeentelijke handhavers en politie houden toezicht in Stadshart.

OPROEP De gemeente doet een dringende oproep aan inwoners om zoveel mogelijk op donderdag en vrijdag al inkopen te doen. Daarnaast geeft de gemeente nog een aantal tips om veilig en verstandig te winkelen: Ga vroeg in de ochtend. Tussen 10 en 12 uur is het rustiger en zijn ook de rijen minder lang; Winkel alleen; Vermijd drukke plekken; Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels en het winkelcentrum (verplicht sinds 1 december).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie