Eindelijk mag het weer. Het publiek maakt meteen volop gebruik van de mogelijkheid om te gaan winkelen.
Eindelijk mag het weer. Het publiek maakt meteen volop gebruik van de mogelijkheid om te gaan winkelen. Monique Sons/BDU

Drukte in Stadshart Amstelveen op eerste dag openstelling van alle winkels

16 januari 2022 om 13:00 Corona

AMSTELVEEN Voor het eerst dit jaar mochten zaterdag ook de niet-essentiële winkels hun deuren openen. Tot 17.00 uur kon als vanouds naar hartenlust gewinkeld worden. Uit een rondgang door het Stadshart bleek dat dankbaar gebruik werd gemaakt van deze mogelijkheid. 

Tijdens de persconferentie van vrijdagavond kondigden premier Rutte en minister Kuipers versoepelingen aan voor onder andere winkels, kappers en sportscholen maar niet voor sectoren als de horeca, cultuur, musea en bioscopen. 

Het beeld van de volle gangen in het overdekte winkelcentrum stond dan ook in schril contrast met het beeld van het Stadplein waar alle horeca nog steeds gesloten moest blijven. Stadscafé De Pannenkoek aan het Buitenplein kondigde vrijdagavond op social media aan dat zaterdag de deuren voor één dag zouden open gaan. Aan de oproep om een pannenkoek te komen eten werd flink gehoor gegeven. De zaak zat ‘s middags helemaal vol. Eigenaar Niels Righarts van het stadscafé wilde met de actie een signaal afgeven, zei hij tegen Amstelveenz. 

Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland meldde in Nieuwsuur dat de protestacties van zaterdag zeker niet de laatste zijn. “Er zullen in de komende dagen zeker meer acties volgen.” Het kabinet bekijkt op 25 januari opnieuw of de coronamaatregelen verder kunnen worden versoepeld. 


Ook veel drukte op het Buitenplein. (Foto: Monique Sons/BDU)

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie