Vrijdag werd de aanleg van de bussluis in de Noorddammerlaan Bovenkerk afgerond.
Vrijdag werd de aanleg van de bussluis in de Noorddammerlaan Bovenkerk afgerond. Eddie de Blieck

Omstreden nieuwe bussluis in Bovenkerk klaar voor gebruik

15 november 2021 om 17:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De nieuwe bussluis in de Noorddammerlaan is klaar voor gebruik. Met ingang van dinsdag 16 november rijdt buslijn 171 van Connexxion weer via de vertrouwde route door Bovenkerk, na sinds maandag 8 november een omleidingsroute te hebben gevolgd in verband met de aanleg van de bussluis. Doorgaand autoverkeer kan geen gebruik meer maken van de route via de Legmeerdijk en de Noorddammerlaan, want dat is door de aanleg van de bussluis onmogelijk gemaakt. De maatregel is omstreden, want de bewoners van de benedendijkse woonwijk in Bovenkerk vrezen voor onveilige situaties door grotere verkeersdrukte in hun buurt. 

De bussluis is aangelegd ter hoogte van het Noorddamcentrum. De gemeente wil daarmee doorgaand verkeer van de route door Bovenkerk weren. “Het is een smalle weg die ook door fietsers en bromfietsers wordt gebruikt en niet geschikt is als doorgaande route in de noord-zuid verbindingen in Amstelveen. Het drukke doorgaande verkeer langs deze route zorgde voor een onveilige verkeerssituatie,” aldus wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) eerder in toelichting op het besluit. 

Het besluit stuitte op weerstand van bewoners van de benedenwijkse woonwijk in Bovenkerk. Zij vrezen voor extra verkeersdrukte in de woonstraten nu de doorgaande route rond hun wijk is afgesloten. De gemeente heeft in oktober in die buurt verkeersremmende maatregelen getroffen, zoals de aanleg van verkeersdrempels.

Om het verkeer aan de nieuwe situatie te laten wennen, zet de gemeente verkeersregelaars in.


De Noorddammerlaan is sinds 8 november afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

De Noorddammerlaan is sinds 8 november afgesloten voor doorgaand verkeer.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie