De bussluis komt ter hoogte van de Urbanuskerk in Bovenkerk
De bussluis komt ter hoogte van de Urbanuskerk in Bovenkerk Eddie de Blieck

Afsluiting Noorddammerlaan voor doorgaand verkeer in Bovenkerk pas eind oktober

11 oktober 2021 om 11:35 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Doorgaand verkeer kan in tegenstelling tot eerdere berichten nog twee à drie weken gebruik maken van de route door Bovenkerk via de Legmeerdijk en de Noorddammerlaan. De gemeente meldde eerder dat de route met ingang van 7 oktober afgesloten zou worden door aanleg van een bussluis ter hoogte van de Urbanuskerk. De gemeente heeft deze planning echter gewijzigd en is nu eerste met werkzaamheden in de aangrenzende woonwijk begonnen. Daar worden maatregelen getroffen om sluipverkeer tegen te gaan.   

In de woonwijk worden onder meer drempels en wegversmallingen aangelegd. Dat gebeurt mede op aandringen van de bewoners die zich ernstig zorgen maken over toename van het autoverkeer door hun buurt als doorgaand verkeer geen gebruik meer kan maken van de doorgaande route via de Noorddammerlaan en de Legmeerdijk. 

De gemeente gaat doorgaand autoverkeer hier onmogelijk maken door ter hoogte van café-restaurant Silversant een bussluis aan  te leggen. “Het is een smalle weg die ook door fietsers en bromfietsers wordt gebruikt en niet geschikt is als doorgaande ontsluitingsroute in de noord-zuid verbindingen in Amstelveen. Het drukke doorgaande verkeer langs deze route zorgde voor een onveilige verkeerssituatie,” aldus wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) in toelichting op het besluit. Bewoners van Bovenkerk tussen de Noorddammerlaan en de Startbaan vrezen echter dat door deze verkeersmaatregel in hun buurt onveilige situaties gaan ontstaan.

De gemeente is daarom nu eerst in die wijk begonnen met werkzaamheden deze route onaantrekkelijk moeten maken voor sluitverkeer. Deze worden eerst afgrond alvorens met de aanlag van de bussluis wordt gestart. In verband met de werkzaamheden is de Vierlingsbeeklaan afgesloten vanaf vandaag tot en met 22 oktober.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie