AVA-fractieleider Michel Becker gaat B en W vragen stellen over de trage afhandeling van het WOB-verzoek van actiecomité Veilig Bovenkerk.
AVA-fractieleider Michel Becker gaat B en W vragen stellen over de trage afhandeling van het WOB-verzoek van actiecomité Veilig Bovenkerk. René de Leeuw

AvA vraagt opheldering over lange wachttijd WOB-verzoek Bovenkerk

1 november 2021 om 18:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Michel Becker van de lokale partij Actief voor Amstelveen gaat in de komende raadsvergadering vragen aan B en W stellen over de trage afhandeling van het WOB-verzoek van het actiecomité Veilig Bovenkerk. Na 23 weken heeft de gemeente nog geen besluit genomen over het verzoek van het comité in het kader van de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) over stukken met betrekking tot aanleg van de bussluis in de Noorddammerlaan/Legmeerdijk

De opgevraagde informatie is volgens het Actiecomité van cruciaal belang, omdat het comité en de gemeente binnenkort tegenover elkaar staan in de rechtbank over de aanleg van de bussluis. Die maakt doorgaand verkeer via de Legmeerdijk en de Noorddammerlaan onmogelijk. Het comité vreest dat daardoor veel sluipverkeer in de kinderrijke woonwijk van benedendijks Bovenkerk ontstaat.

STROEF Actief voor Amstelveen gaat B en W om opheldering vragen waarom de gevraagde informatie, ondanks de daarvoor geldende wettelijke termijn, nog steeds niet is verstrekt. De normale termijn daarvoor is 4 weken dan wel 8 weken na uitstel. ‘We hebben vernomen dat het contact tussen de gemeente en het actiecomité bijzonder stroef verloopt. Het actiecomité heeft met enige regelmaat contact met de gemeente opgenomen over de stand van zaken. Eerst bleek het verzoek onvindbaar, later toen het boven water kwam werd door de gemeente gevraagd om meer tijd. Na ingebrekestelling van de gemeente door het actiecomité werden wederom geen stukken geleverd. Dat heeft het actiecomité ertoe gebracht om de rechter in te schakelen,’ aldus AvA.

TUSSEN WAL EN SCHIP De raadsfractie vraagt het college onder meer of het vindt dat zowel burgers als de overheid zich aan wetten en wettelijke termijnen moeten houden. In dat kader wil AvA weten waarom de gevraagde stukken niet binnen de geldende termijn aan het actiecomité verstrekt zijn, Verder vaagt de partij hoe het mogelijk is dat het WOB-verzoek ‘tussen wal en schip’ is geraakt, zoals het comité te horen kreeg. Ook gaat AvA vragen waarom tot tweemaal toe verstrekking van de gevraagde informatie is uitgesteld. Tot slot wil de lokale partij weten of het college bereid is om het WOB-verzoek toe te kennen en de gevraagde gegevens te verstrekken binnen twee weken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie