Een eerdere editie van de compostdag in Amstelveen.
Een eerdere editie van de compostdag in Amstelveen. Gemeente Amstelveen

Gratis compost voor inwoners Amstelveen op Compostdag

18 maart 2023 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN Zaterdag 25 maart is het weer landelijke Compostdag. Amstelveners kunnen die dag gratis compost halen bij de gemeentewerf op bedrijventerrein Legmeer als dank voor het sorteren van huishoudelijk afval zoals groente-, fruit- en etensresten.


De poort van de gemeentewerf aan Langs de Werf 10  gaat op 25 maart om 8.30 uur open. Belangstellenden worden aangeraden om bij voorkeur tussen 10.00 en 12.00 uur te komen. Er wordt  dan volgens de gemeente dan geen rij verwacht en er is dan nog voldoende compost. Inwoners kunnen tot maximaal vier zakken compost meenemen. Ze moeten wel  een legitimatiebewijs meenemen, want daar  kan naar gevraagd worden.

MEER INZAMELING GROEN

Om het voor meer mensen makkelijk te maken om ‘groen’ huishoudelijk afval te sorteren, komen er bij appartementencomplexen voor de zomer nog ongeveer 20 extra bovengrondse GFE-containers bij. Het totaal aantal bovengrondse GFE-cocons in Amstelveen komt daarmee op achtenveertig. Daarnaast leegr de gemeente van half maart tot half oktober elke week de ‘groene’ rolcontainers aan huis in plaats van één keer in de twee weken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie