Ondergrondse afvalcontainers in Amstelveen.
Ondergrondse afvalcontainers in Amstelveen. Gemeente Amstelveen

Amstelveen gaat 42 extra afvalcontainers plaatsen

20 mei 2022 om 11:31 Overig

AMSTELVEEN De gemeente gaat verspreid over de Amstelveense wijken 42 extra afvalcontainers plaatsen. Het gaat om ondergrondse containers voor glas, papier en textiel en om bovengrondse containers voor groente, fruit en etensresten (GFE). De wens voor extra containers kwam naar voren uit de evaluatie van het afval/grondstoffenbeleid onder inwoners.

De ondergrondse containers worden zo veel mogelijk naast de bestaande containers geplaatst zodat er centrale afvalbrengpunten ontstaan. De GFE-containers komen bij appartementencomplexen in principe zo dicht mogelijk bij de ingang. 

‘Met het plaatsen van extra containers verhogen we de service aan de inwoners. Op elke plek hebben we locatieonderzoek gedaan naar onder meer de aanwezigheid van kabels en leidingen waardoor we geen ondergrondse containers kunnen plaatsen en naar de bereikbaarheid voor de inzamelvoertuigen en voor inwoners,” aldus wethouder Floor Gordon (Afvalbeheer). 

OMBOUW 4 CONTAINRES Naast de 42 nieuwe containers bouwt de gemeente op vier locaties vier bestaande ondergrondse containers voor PMD (Plastic, Metalen verpakkingsmateriaal zoals blikjes en Drinkpakken) om naar textielcontainers. Op die plekken stonden twee PMD-containers naast of bij elkaar. Het bleek dat één container voor deze afvalsoort op die locaties toereikend is. Bij Uilenstede wordt een restafvalcontainer omgebouwd naar een textielcontainer. Zo komt de gemeente ook tegemoet aan de vraag naar extra textielcontainers in Amstelveen.

INFO VOOR BEWONERS De bewoners rondom de beoogde extra locaties ontvangen een brief met een afbeelding van de locatie van de nieuwe containers. De gemeente houdt voor geïnteresseerden een inloopbijeenkomst op maandag 30 mei van 18.30 tot 20 uur op de gemeentewerf aan Langs de werf 10. Bewoners kunnen daar binnenlopen en vragen stellen over de beoogde locatie of aangeven dat de gemeente iets over het hoofd ziet. Het plaatsen van de containers gaat nog even duren. Over de voorbereidingen en de plaatsingen worden omwonenden te zijner tijd geïnformeerd.

Een overzichtskaart met locaties en straatnamen is te vinden op de informatiepagina’s van de gemeente in het Amstelveens Nieuwsblad van woensdag 23 mei en op www.amstelveen.nl bij het bericht hierover. De kaart is ook hieronder te bekijken:


Bijschrift - Gemeente Amstelveen

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie