Sneeuwschuivers van de gemeentelijke gladheidsbestrijding.
Sneeuwschuivers van de gemeentelijke gladheidsbestrijding. Gemeente Amstelveen

Afvalinzameling komt weer op gang in Amstelveen

9 februari 2021 om 14:46 Overig

AMSTELVEEN De afvalinzameling is vandaag in Amstelveen weer op gang gekomen. De harde wind, sneeuw en gladheid zorgden maandag voor problemen bij het ophalen van afval. Inmiddels heeft de gemeente de afvalinzameling hervat volgens de afvalkalender in goed begaanbare straten. “Vooralsnog is het beeld dat we de ondergrondse restafvalcontainers redelijk kunnen bereiken. Het legen van minicontainers voor PMD, GFT en papier loopt redelijk tot beter dan verwacht,” meldt een gemeentewoordvoerster. 

De doorgaande routes zijn wisselend bereikbaar. Daar waar veel verkeer rijdt, ziet de gemeente dat het zout goed wordt ingereden. In de wijken en straten is de situatie echter sterk wisselend. “Onze gladheidscoördinatoren zien dat de sneeuw wordt bereden en slap wordt, dit gaat met de lage temperaturen de komende dagen aanvriezen, wat het extra glad maakt. Dat bemoeilijkt waarschijnlijk ook de afvalinzameling de komende dagen.” Als de (mini)container niet geleegd kan worden, vraagt de gemeente om deze dan weer bij het huis te zetten en op de volgende ophaaldag volgens de afvalkalender aan te bieden.

IN REPARATIE De gemeentelijke gladheidsbestrijding strooit preventief om gladheid te voorkomen. De gemeente heeft eigen sneeuwschuivers/strooiers en een aantal fietspadstrooiers. De sneeuwschuiver die afgelopen weekend van de Nesserlaan afschoof, is nog niet gerepareerd. Een tweede wagen is in reparatie. De gemeente huurt extra tractoren met schuivers in.

De fietspaden zijn volgens de gemeente moeilijk schoon te krijgen, omdat de sneeuw lastig los komt. De komende dagen is de gladheidsbestijding nog de hele dag bezig met de sneeuw van de doorgaande wegen onder controle te krijgen.  Bij extreme weersomstandigheden krijgen de hoofdontsluitingswegen en -fietspaden voorrang die begaanbaar moeten zijn bij calamiteiten. Daarna worden de overige doorgaande wegen en fietspaden gestrooid 

STROOIZOUT Het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer is gewoon open. “We zien veel bezoekers die strooizout komen halen,” aldus de gemeentewoordvoerster.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie