Ook in het centrum van Westwijk werden eerder bloementapijtjes rond afvalcontainers geplaatst om bijplaatsingen tegen te gaan.
Ook in het centrum van Westwijk werden eerder bloementapijtjes rond afvalcontainers geplaatst om bijplaatsingen tegen te gaan. Joop Touw

Kunststof bloementapijtjes bij afvalcontainers tot voorjaar weg voor opknapbeurt

9 december 2021 om 15:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De kunststof bloementapijtjes die op diverse plekken in Amstelveen bij afvalcontainers liggen om zwerfafval tegen te gaan, worden half december opgehaald. De leverancier gaat deze containercoats schoonmaken en waar nodig van nieuwe bloemen voorzien. In het voorjaar plaatst de gemeente de containercoats op andere locaties terug. 

Door de tapijtjes in deze periode weg te halen, wordt ook de kans op schade door vuurwerk en sneeuw en ijs verminderd, zo stelt de gemeente.  

De containercoats liggen rondom circa twaalf ondergrondse containers voor huishoudelijk afval in Amstelveen. De gemeente mikt daarbij op het psychologische effect dat de tapijtjes hebben. Het idee is dat de kleurige grasmatten te mooi zijn, om afval op te plaatsen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie