Een eerdere editie van de compostdag in Amstelveen. Amste;veen.
Een eerdere editie van de compostdag in Amstelveen. Amste;veen. Gemeente Amstelveen

Compostdag verschoven naar oktober vanwege coronavirus

22 maart 2020 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN De in Amstelveen populaire jaarlijkse compostdag wordt verschoven  van 28 maart naar zaterdag 10 oktober. Dat heeft de landelijke organisatie besloten vanwege de maatregelen rond het coronavirus. De gemeente Amstelveen heeft zich daarbij aangesloten..

Tijdens de compostdag kunnen inwoners van Amstelveen zolang de voorraad strekt gratis enkele zakken compost ophalen op de Gemeentewerf op bedrijventerrein Legmeer. Vorig mochten maximaal vier zakken per huishouden meegenomen worden. De uitdeeldag is altijd bijzonder populair bij inwoners van Amstelveen en zorgt regelmatig voor een rij met wachtende auto's voor de ingang van de Gemeentewerf. Jaarlijks worden duidenden zakken uitgedeeld.

Met de uitdeelactie waardeert de gemeente tijdens de landelijke compostdag inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval (GFT) te scheiden. Het ingezameld GFT wordt naar een verwerkingsbedrijf gbracht en verwerkt tot onder meer groen biogas, compost en warmte. De compost biedt Amstelveen op de uitdeeldag aan als beloning voor het sorteren van afval. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie