Het gebouw van basisschool De Horizon aan Landtong wordt vervangen door nieuwbouw
Het gebouw van basisschool De Horizon aan Landtong wordt vervangen door nieuwbouw Foto: René de Leeuw

Plan nieuwbouw basisscholen en kinderopvang aan Landtong stap verder

14 januari 2022 om 11:00 Onderwijs

AMSTELVEEN De plannen voor bouw van een nieuw kindcentrum aan Landtong in de wijk Groenelaan zijn weer een stap verder. De zes bestaande schoolgebouwen en twee gymlokalen die er nu staan worden gesloopt. Er komt een nieuw schoolgebouw voor basisscholen De Horizon en De Akker voor terug. In het nieuwe gebouw is ook ruimte voor een gymzaal en kinderopvang. De gemeenteraad neemt op 16 februari een besluit over het beschikbaar stellen van 11,3 miljoen euro om het kindcentrum te realiseren.

Basisschool de Horizon gaat samenwerken met kinderopvangorganisatie De Kleine Wereld. Samen vormen ze zo het Kindcentrum De Horizon. Dat betekent dat hier voor ouders en hun kinderen naast kinderdagopvang en buitenschoolse opvang ook Voorschoolse Educatie en Peuterarrangementen worden aangeboden.

De reformatorische basisschool De Akker krijgt op de begane grond onderwijsruimten. Het speellokaal gebruiken beide basisscholen samen om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare vierkante meters om te gaan. Zo ontstaat er naast de groepsruimten, meer ruimte voor een onderwijsplein.

VEROUDERD De bestaande schoolgebouwen die eind jaren ‘60 zijn gebouwd, zijn volgens de gemeente echt aan vervanging toe. De huidige tijd vraagt om andere voorzieningen. Zo komt er een Kiss & Ride-zone, een buitenruimte voor de kinderopvang en speelplaatsen voor beide scholen en buitenschoolse opvang.

GYMZAAL Met de toekomstige gebruikers is de afgelopen jaren gezamenlijk een Programma van Eisen opgesteld. Op basis van die uitkomsten is een bouwplan gemaakt voor het nieuwe schoolgebouw. Dit definitieve ontwerp is gepresenteerd tijdens een bewonersavond en goed ontvangen. In het nieuwe gebouw komt naast het kindcentrum, een gymlokaal op de eerste verdieping. Dit gymlokaal wordt overdag gebruikt door beide basisscholen. ’s Avonds en in de weekenden kan het gebruikt worden voor sportactiviteiten, zoals bijvoorbeeld, tafeltennis, ouderengym en yoga.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie