De basisscholen gaan volgende week dicht om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.
De basisscholen gaan volgende week dicht om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Pixabay

Noodopvang bassischolen en kinderopvang Amstelveen vanwege coronasluiting

16 december 2021 om 15:00 Corona

AMSTELVEEN Scholen en buitenschoolse opvangorganisaties in Amstelveen regelen noodopvang voor kinderen in een kwetsbare positie en voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Dit omdat de basisscholen volgende week dicht gaan om de coronabesmettingen terug te dringen. Er is tijdens deze week geen afstandsonderwijs op de scholen, het zijn vrije dagen. Ook de buitenschoolse opvang gaat die week dicht, maar is wel in de kerstvakantie open.

De gemeente, de schoolbesturen Amstelwijs, Amstelland en de Vrije School Parcival willen het aantal kinderen in de noodopvang beperken. Daarom hanteren zij enkele uitgangspunten. Zo benadrukken ze dat de noodopvang ook echt bedoeld als noodopvang. Ouders worden met klem gevraagd hiervan alleen gebruik te maken als het écht niet anders kan. Kinderen waarvan beide ouders een cruciaal beroep hebben kunnen naar de noodopvang. Kinderen in kwetsbare posities worden door schooldirecteuren naar school gehaald voor noodopvang.

De schooltijden en BSO-tijden blijven tijdens deze aankomende noodopvang week hetzelfde als de reguliere tijden. Tijdens de noodopvang wordt geen onderwijs aangeboden.

Mocht er een eventuele langere lockdown in 2022 komen, dan gaan de schoolbesturen, kinderopvangorganisaties en de gemeente weer met elkaar in gesprek over noodopvang die dan eventueel nodig is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie