Afbeelding
Pixabay

Leerlingen basisschool De Akker uit Amstelveen helpen ouders met recyclen e-waste

Natuur en milieu

AMSTELVEEN Leerlingen van basisschool De Akker uit Amstelveen gaan hun (groot)ouders een handje helpen met het recyclen van afgedankte elektrische apparaten, ook wel e-waste genoemd. De school doet mee met de jaarlijkse inzamelactie voor kleine apparaten van Wecycle. Dat zorgt niet alleen voor hergebruik van grondstoffen, maar levert ook een donatie voor stichting Jarige Job op.


De school ontvangt lesmateriaal in de vorm van een spannend luisterverhaal, die de kinderen op weg helpt om thuis te gaan recyclen. De inzamelactie is onderdeel van een landelijke Wecycle campagne, waar basisscholen verspreid over heel Nederland aan deelnemen om de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten te stimuleren.

[CIRCULAIRE ECONOMIE] De jaarlijkse inzamelactie wordt voor het negende jaar georganiseerd. Jan Vlak, van Stichting OPEN, de organisatie achter Wecycle: “Wij vinden het heel belangrijk om kinderen samen met hun ouders en grootouders te laten ontdekken dat zij heel makkelijk een bijdrage kunnen leveren aan de circulaire economie. Mensen bewaren oude apparaten soms tegen beter weten in. Bij veel huishoudens staat een doos met kapotte of onbruikbare kabels en snoeren. Of ligt in een lade een fototoestel, telefoon of spelcomputer uit een ver verleden. Apparaten die je eens heel veel plezier bezorgden, maar nu niet meer worden gebruikt en ook niet meer gebruikt gaan worden. Ook op zolders liggen apparaten die ooit veel geld hebben gekost, maar die nu eigenlijk nutteloos zijn geworden. Een cassettedeck of dvd-speler. De inzamelactie met scholen is een mooie extra manier voor mensen om hun afgedankte apparaten in te leveren, zodat de grondstoffen gerecycled kunnen worden”.

[JARIGE JOB] Zoals bij voorgaande edities van de inzamelactie doneert Wecycle voor iedere deelnemende school een bedrag aan stichting Jarige Job. Jarige Job bezorgt verjaardagsboxen bij jarige kinderen uit minderbedeelde gezinnen. De verjaardagsbox met daarin onder andere cadeaus, traktaties en een taartmix zorgt voor een onvergetelijke verjaardag, thuis en op school.

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Het doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65 procent te behalen. Dit doet de stichting met inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle worden campagnes gevoerd om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van onze 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

advertentie