De VVD-raadsleden Bas Zwart en Arjan Gerritsen bij het scholencomplex aan Orion.
De VVD-raadsleden Bas Zwart en Arjan Gerritsen bij het scholencomplex aan Orion. VVD Amstelveen

VVD verheugd over nieuwbouwplan voor basisscholen Middenhoven

21 september 2021 om 10:00 Onderwijs

AMSTELVEEN  De gemeenteraadsfractie van de VVD is verheugd dat er schot in de zaak lijkt te komen met vervangende nieuwbouw voor het scholencomplex aan Orion in Middelhoven. De fractie laat dat weten in reactie op de verwachte aanstaande vaststelling van de Nota van Uitgangspunten, op basis waarvan nieuwbouw zal worden gerealiseerd. De VVD vraagt al geruime tijd aandacht voor het scholencomplex aan Orion dat aan vernieuwing toe is.  ”Begin 2019 hebben wij al vastgesteld dat nieuwbouw op deze locatie de enige reële optie zou zijn. Wij zijn daarom blij voor de kinderen en leerkrachten dat er geheel nieuwe huisvesting komt,” aldus raadslid Bas Zwart (VVD).

Volgens de partij is het scholencomplex verouderd. De ramen hebben nog enkel glas en het gebouw kent een matig binnenklimaat. Bovendien is extra capaciteit nodig. Door al enige tijd gaande zijnde verjonging van de wijken Middenhoven en Waardhuizen is het aantal leerlingen de afgelopen jaren sterk toegenomen. In verband daarmee is al een dependance en extra klaslokalen in de voormalige Bibliotheek Middenhoven gerealiseerd. Desondanks is voor ouders die hun kinderen vroegtijdig inschrijven op één van de scholen - dat is volgens de VVD al op 2,5-jarige leeftijd -, plaatsing op dit moment geen garantie.

De huidige plannen voorzien in verhuizing van basisschool De Pioniers naar Orion 1B. Op de huidige locatie van de drie scholen kan dan nieuwbouw komen voor De Cirkel en de Willem Alexander. De wethouder gaf in de commissievergadering op 16 september 2021 aan dat daarbij ook extra ingezet wordt op passend onderwijs. 

DUURZAAM ALTERNATIEF Het is volgens de VVD goed dat de leerlingencapaciteit wordt vergroot.  ”Nieuwbouw is bijzonder hard nodig en het biedt daarnaast kansen om een duurzaam alternatief voor het huidige scholencomplex te realiseren. Als het aan ons ligt gaat de schop zo snel mogelijk de grond in,” aldus VVD-raadslid Arjan Gerritsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie