Inzameling van kerstbomen.
Inzameling van kerstbomen. Gemeente Amstelveen

Ophalen kerstbomen vertraagd door groot aantal zieken

10 januari 2022 om 16:03 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Door een groot aantal zieken onder medewerkers van Afvalbeheer loopt het ophalen van kerstbomen in Amstelveen deze week vertraging op. Het kan daardoor voorkomen dat de kerstbomen in bepaalde wijken op een later moment meegenomen worden. De gemeente meldt echter hard te werken om alle bomen op tijd in te zamelen.

Tot en met 16 januari zamelt Afvalbeheer kerstbomen in. Kerstbomen kunnen worden aangeboden bij een ophaalpunt. Het is echter ook mogelijk om de boom zelf weg te brengen. 

Bij laagbouwwoningen moet de kerstboom aangeboden worden op de plek waar de bewoners ook de groene GFT-container twee keer per maand neerzetten om geleegd te worden. Dat moet dan ook gebeuren op de dag dat deze container wordt geleegd en bij voorkeur op een parkeervak.

Bij hoogbouwwoningen kunnen bewoners de kerstboom tot en et 16 januari aanbieden bij de dichtstbijzijnde ondergrondse restafvalcontainer. De gemeente verzoekt daarbij om de kerstboom niet op de plaats van de container zelf te leggen, maar op een parkeervak bij de container.

De kerstboom kan tijdens openingstijden ook worden afgegeven bij het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer aan Grutterij 26. Het Afvalbrengstation is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur. De kerstboom kan ook naar de gemeentewerf aan Escapade (Langs de Werf 10) worden gebracht. Inleveren kan vanaf 10 tot en met 14 januari tussen 10.00 en 14.00 uur.

Omdat de kerstbomen uiteindelijk tot compost verwerkt worden, roept de gemeente inwoners op om bij het aanbieden van de kerstboom alle kerstversiering uit de boom te halen. De compost wordt gebruikt om grasvelden in Amstelveen te verbeteren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie