"Zo wordt het verblijf in het Stadshart toch sfeervol in deze kerstperiode,"aldus wethouder Floor Gordon.
"Zo wordt het verblijf in het Stadshart toch sfeervol in deze kerstperiode,"aldus wethouder Floor Gordon. Gemeente Amstelveen

Geen ijsbaan maar wel kerstboom en verlichting op Stadsplein Amstelveen

10 december 2021 om 15:19 Overig

AMSTELVEEN Nu Winter Village Amstelveen en de schaatsbaan op het Stadsplein vanwege de coronasituatie niet door konden gaan, hebben winkelcentrum-eigenaar Unibail Rodamco en de gemeente Amstelveen de handen ineen geslagen om het Stadsplein mooi aan te kleden en te verlichten tijdens de donkere dagen voor de kerst. Op het Stadsplein staat een mooie, grote kerstboom met verlichting. Alle horecazaken aan het Stadsplein hebben grote versierde toegangspoorten van kersttakken met verlichting en versiering bij hun terras.

“Zo wordt het verblijf in het Stadshart toch sfeervol in deze Kerstperiode. Ook horeca, de markt, ondernemers en de cultuurstrip kunnen hier van meeprofiteren. Maar ook voor de bezoekers ziet het er in deze tijd wat mooier uit,” aldus wethouder Floor Gordon (Economische Zaken).

“Ondanks de corona-omstandigheden is dit een soort lichtpunt van Amstelveen en zeker even de moeite waard om langs te wandelen op het Stadshart. Ook binnen in het winkelcentrum ziet het er mooi uit onder andere met mooie verlichte beren,” zegt Eduard Helwig (Shopping Center Manager Amstelveen).

De coronacrisis is een moeilijke tijd voor veel Amstelveense winkeliers. Maar ook een tijd van nieuwe ideeën en ongekende creativiteit! Bij heel veel Amstelveense winkels kun je tegenwoordig bijvoorbeeld ook online bestellen of een afspraak maken om te shoppen.

KOOP LOKAAL Het publiek wordt opgeroepen om drukte te vermijden, 1,5 meter afstand te houden, met pin te betalen en thuis te blijven je verkouden bent of je ziek voelt. Daarnaast roept de gemeente de inwoners op om de Amstelveense winkeliers te steunen door lokaal kerstinkopen te doen. ‘Doe dit zo veilig mogelijk: begin vroeg met inkopen doen en kom op rustige momenten: Shop op tijd, Shop gespreid.’

Om dat laatste te stimuleren is het parkeren in garage Stadsplein van maandag tot en met donderdag anderhalf uur gratis. Kijk voor Amstelveense winkelinitiatieven op de website van visitamstelveen.nl onder het kopje ‘winkelen’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie