De groene gft-containers worden deze week niet geleegd.
De groene gft-containers worden deze week niet geleegd. Gemeente Amstelveen

Deze week geen inzameling gft-afval en kerstbomen wegens ziektegevallen

11 januari 2022 om 09:43 Natuur en milieu

AMSTELVEEN In verband met een groot aantal zieken bij Afvalbeheer leegt de gemeente vanaf vandaag tot en met vrijdag 16 januari geen groene gft-rolcontainers, waarin het groente-, fruit- en tuinafval wordt verzameld. Ook het ophalen van kerstbomen is om dezelfde reden vertraagd. 

De gemeente meldt op haar website haar uiterste best om de inzameling zo snel mogelijk weer op volle toeren te laten draaien. 

Bewoners hoeven deze week geen melding via de Fixi-website of app te maken als hun gft-afval niet is opgehaald. Volgens de gemeenten hebben de meeste mensen rond deze tijd van het jaar weinig gft-afval en door de lage temperaturen blijft het afval langer bewaarbaar in de container. Wie toch teveel gft-afval heeft, kan dit gratis bij het Afvalbrengstation inleveren.

De inzameling van ander afval zoals PMD (Plastic verpakkingsmateriaal, Metaal/blik en Drinkpakken) en papier gaat door volgens schema.

Tot en met 21 januari zamelt Afvalbeheer kerstbomen in, maar ook dat is deze week vertraagd. Bewoners kunnen de kerstboom aanbieden bij een ophaalpunt in hun wijk of zelf wegbrengen. De kerstbomen worden op een later moment opgehaald. Alleen als er een chauffeur en belader beschikbaar is rijdt er een wagen uit om kerstbomen in te zamelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie