Wethouder Herbert Raat neemt met leerlingen van Panta Rhei het Beweegplein in gebruik.
Wethouder Herbert Raat neemt met leerlingen van Panta Rhei het Beweegplein in gebruik. Naomi Heidinga

Eerste beweegplein van Amstelveen geopend bij Panta Rhei

23 september 2022 om 10:33 Overig

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat heeft donderdagmiddag het eerste AmstelveenSport Beweegplein in Amstelveen geopend. Dit plein ligt direct naast de school Panta Rhei. Leerlingen van deze school waren aanwezig en kregen er die middag gelijk hun eerste les. Het beweegplein is niet alleen bestemd voor scholieren, maar is ook gericht op inwoners van de omliggende wijk. AmstelveenSport heeft de ambitie om in iedere wijk in Amstelveen minimaal één beweegplein aan te leggen.

De realisatie van het eerste beweegplein is tot stand gekomen door samenwerking tussen Panta Rhei, gemeente Amstelveen, Rotary en AmstelveenSport.

VEELZIJDIGE ONTWIKKELING Een AmstelveenSport Beweegplein?is een veelzijdig en uitdagend veld?opgebouwd volgens het? wetenschappelijk onderbouwde Athletic Skills Model (ASM) dat zorgt voor veelzijdige ontwikkeling. Veelzijdig bewegen is volgens AmstelvenSport belangrijk voor de fitheid, vitaliteit en gezondheid en is de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Het beweegplein?biedt voor elke leeftijd en elk niveau de mogelijkheden om op een leuke manier vaardig in bewegen te worden. Dit moet voor een brede motorische ontwikkeling en voor een leven lang plezier in bewegen zorgen.

IEDEREEN WELKOM AmstelveenSport wil ook in andere wijken beweegpleinen realiseren. In sommige wijken zal er een nieuw plein aangelegd dienen te worden maar in andere wijken kunnen bestaande school- en speelpleinen aangepast worden zodat ze voldoen aan de ASM-gedachte. Iedereen uit de wijk is welkom om het Beweegplein te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat het beweegplein optimaal wordt ingezet en dat zoveel mogelijk Amstelveners kennis kunnen maken met het beweegplein, zal AmstelveenSport het plein opnemen in het sport- en bewegingsprogramma. De buurtsportcoaches zullen wekelijks op het beweegplein voor diverse doelgroepen activiteiten verzorgen. Ook de school Panta Rhei neemt het beweegplein op in hun lesprogramma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie