Afbeelding
Panta Rhei

600 zonnepanelen op dak van Panta Rhei

17 september 2018 om 13:35 lokaal

AMSTELVEEN Op het dak van Scholengemeenschap Panta Rhei worden op dit moment 600 hoogrendement zonnepanelen geïnstalleerd. De aanbesteding (begeleid door Doerk Advies) is gegund aan een Amstelveens installatiebedrijf: Sunprojects. De zonnepanelen worden geplaatst op de twee daken van de beide schoolgebouwen. Het project zal medio oktober gereed zijn. Door het plaatsen van de panelen zal Panta Rhei haar elektravoorziening voor een groot gedeelte zelf gaan opwekken.

De school is blij met de installatie. "De school heeft al sinds 2009 de wens om te verduurzamen door middel van zonnepanelen. Meermaals deden we subsidieaanvragen, maar visten we achter het net. Nu betaalt de school de zonnepanelen zelf, maar per opgewekte kWh krijgen we subsidie van de overheid (SDE). Daarnaast profiteren we van een lagere energierekening. En hiermee kunnen we ook nog eens onze maatschappelijke bijdrage aan de verduurzaming leveren," aldus Frank Vijgen, adjunct-directeur beheer.

Als semi-overheidsgebouwen zijn scholen wettelijk verplicht om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Er komen afspraken hierover met de gemeente Amstelveen. Panta Rhei ziet het ook als een maatschappelijke taak om haar steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Ook voor Sunprojects is het een mooie samenwerking. "Wij zijn blij dat we de zonnepanelen bij Panta Rhei gaan installeren en zo bijdragen aan de vergroening van Amstelveen'', aldus Hans Lambrechts, Directeur Sunprojects.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie