Leerlingen vullen bidon bij het nieuwe watertappunt op het schoolplein
Leerlingen vullen bidon bij het nieuwe watertappunt op het schoolplein SG Panta Rhei

Nieuwe watertappunt op schoolplein van Panta Rhei

3 juni 2022 om 16:30 Onderwijs

AMSTELVEEN Ter gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe waterpunt op het schoolplein van scholengemeenschap Panta Rhei kregen de leerlingen deze week les over water. Daarbij ontving iedere leerling een bidon, die telkens opnieuw gevuld kan worden met drinkwater.

Het watertappunt is er gekomen in samenwerking met Rotary Club Amstelveen, de gemeente Amstelveen en AmstelveenSport. Het waterpunt op het plein bij de school aan Pandora stimuleert leerlingen en buurtbewoners om water te drinken tijdens het buiten sporten. Dit kan, als één van de gezonde keuzes, verschil maken voor de gezondheid en in de strijd tegen overgewicht. Bovendien draagt het gebruik van hervulbare bidons bij aan het streven naar een duurzame samenleving.

BELANG VAN WATER In de lessen over water ging het over het belang van schoon water voor mens, plant en dier. Er was aandacht voor waterzuivering en het werk van de waterschappen. Leerlingen werden actief betrokken door opdrachten over waterverbruik en hoe we zuinig met ons water kunnen omgaan. Ook werd duidelijk hoe belangrijk het is om dagelijks genoeg water te drinken. Daarbij komt de eigen Panta Rhei bidon goed van pas.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie