Bas Zwart (VVD), Pim van den Akerboom (Panta Rhei) en Wil
Roode (SP).
Bas Zwart (VVD), Pim van den Akerboom (Panta Rhei) en Wil Roode (SP). VVD/SP

VVD en SP willen vaart achter realisatie beweegplein bij Panta Rhei

3 februari 2021 om 09:00 Politiek

AMSTELVEEN Bas Zwart (VVD) en Wil Roode (SP) dringen aan op vaart achter realisatie van de plannen voor een beweegplein bij scholengemeenschap Panta Rhei aan Pandora. In het Sportakkoord staat dat in de buitenruimte van Panta Rhei een dergelijke openbare voorziening komt. Daarmee kan ook de verbinding tussen de school en bewoners van de wijk Bakras aangehaald worden. Zwart en Roode hebben de handen ineengeslagen en hierover schriftelijke vragen aan het college van B en W gesteld.

De fracties van de VVD en de SP werden recent benaderd met vragen over de stand van zaken bij de ontwikkeling van het beweegplein bij de scholengemeenschap. “Het beweegplein is een laagdrempelige manier om jongeren meer te laten sporten. Dat jongeren steeds minder bewegen, laat staan sporten, zorgt voor gezondheidsproblemen op korte en lange termijn. Doordat ook bewoners van het openbaar toegankelijke Beweegplein gebruik kunnen maken, verwachten we dat het optimaal gebruikt gaat worden,” aldus VVD-raadslid Bas Zwart.

“Zowel de VVD als de SP zien de mogelijkheid om snel een beweegplein te realiseren bij de Panta Rhei als een stimulans voor de scholieren en voor de bewoners van de wijk Bankras. Wij hopen dat er prioriteit kan worden gegeven aan dit project,” vult SP-burgerraadslid Wil Roode aan.

WATERPUNT De twee wijzen erop dat docent lichamelijke opvoeding Pim van den Akerboom signaleert dat in deze coronatijd veel kinderen onvoldoende bewegen. Het beweegplein bij school is daarom ook volgens hem zeer gewenst. Roode en Zwart hebben ook voorgesteld om bij het beweegplein een waterpunt te plaatsen. Ze verwachten dat er daardoor minder behoefte zal zijn aan minder gezonde (sport)dranken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie