Straten en wegen in en rond Amstelveen worden zondag bevolkt door hardlopers die meedoen aan de Lentemarathon.
Straten en wegen in en rond Amstelveen worden zondag bevolkt door hardlopers die meedoen aan de Lentemarathon. Pixabay

Verkeershinder op zondag 19 maart tijdens de Lentemarathon in Amstelveen

15 maart 2023 om 09:00 Atletiek

AMSTELVEEN De vierde editie van de Lentemarathon wordt op zondag 19 maart gehouden. Alle afstanden starten en finishen in het  Stadshart. De routes voeren vervolgens door de omgeving van Amstelveen: het Amsterdamse Bos, de polders, langs de Amstel en door de verschillende wijken. Er staan diverse afstanden op het programma. Naast de hele marathon, de halve marathon en de Kids Run, kunnen liefhebbers nu ook kiezen voor de afstanden 5 en 10 km. Ook is de Business Run uitgebreid. Tijdens de Lentemarathon moeten weggebruikers rekening houiden met verkeershinder omdat diverse wegen In Amstelveen tussen 9.30 en 15.00 uur (kortdurend) worden afgesloten.

Op de wegkruisingen, fietspaden en in- en uitritten van de wijken op de route staan verkeersregelaars. Zij zorgen voor een veilige en snelle afwikkeling van het verkeer. Zij geven prioriteit aan het veilig passeren van de lopers op de route en aan nood- en hulpdiensten en lijnbussen.

De route die is uitgezet loopt vooral via de aanwezige voetpaden en fietspaden. Maar tijdens het evenement passeren en kruisen de lopers wel diverse doorgaande wegen waardoor hinder optreedt voor het verkeer. Alle wegkruisingen worden tijdens de passages van de lopers kortdurend (per passage maximaal 1 á 2 minuten) afgezet voor het verkeer. De belangrijkste wegen die voor de passage van de lopers worden afgezet zijn: Groen van Prinstererlaan - Rembrandtweg, Keizer Karelweg- Graaf Aelbrechtlaan, Amsterdamseweg – Nieuwe Karselaan, Amsterdamseweg – Parklaan, Van Heuven Goedhartlaan – Handelsweg.

Verder worden gedurende de dag de Rembrandtweg, Nieuwe Karselaan, Oude Karselaan, Kazernepad, Nesserlaan en Amsteldijk Zuid voor langere tijd afgezet. Ook bij het in- en uitrijden van en vanuit de wijken binnen de route zal af en toe hinder optreden.

VERTRAGING BUSSEN

Ook voor de bussen van Connexxion kunnen er beperkte vertragingen ontstaan. Tevens leidt Connexxion buslijn 300 om tussen 10:30 uur en 15:00 uur, zodat de lopers een veilige doortocht hebben bij de passage Handelsweg.

Voor (brom)fietsers gelden beperkingen op de route, waarbij diverse fietspaden worden afgesloten tijdens de passage van de lopers. De beperkingen gelden vooral voor de paden in het Amsterdamse Bos en de fietspaden langs de Amsterdamseweg, Oude Dorp en Kazernepad. Verder zullen diverse fietspaden kortdurend worden gestremd. (Brom) fietsers worden door verkeersregelaars verwezen naar alternatieve routes. Voor voetgangers gelden geen of minimale beperkingen.

Voor meer informatie over het programma: lentemarathon.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie