Afbeelding
Pixabay

Verkeershinder door wegwerkzaamheden in Amstelveen

Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Op diverse plekken in Amstelveen vinden de komende tijd wegwerkzaamheden plaats waar het verkeer hinder van kan ondervinden. Zo wordt de verkeersregelinstallatie op het kruispunt van de Hammerskjöldsingel met de Beleuxbaan in Westwijk vervangen en vindt in Middenhoven een reconstructie van de rijbaan van de Melkweg plaats. Tussen maandag 22 augustus en donderdag 1 september asfalteringswerkzaamheden plaats op de Van Heuven Goedhartlaan.

In verband met de vervanging van de verkeersinstallatie in Westwijk is de Hammerskjöldsingel tot met vrijdag 26 augustus in één richting afgesloten tussen de Rosa Spierlaan en de Beneluxbaan. Verkeer wordt omgeleid via de Bovenkerkerweg, de Legmeerdijk of de Noorddammerweg. Het voet en fietspad ter hoogte van de Beneluxbaan is ook afgesloten. Voetgangers en (brom)-fietsers worden via de onderdoorgang naar de overkant van het kruispunt geleid.

De Melkweg in Middenhoven is van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 2 september afgesloten tussen de Dr. Willem Dreesweg en Brink afgesloten in verband met een wegreconstructie. Verkeer wordt omgeleid via Brink. Voor voetgangers en (brom-)fietsers worden voorzieningen getroffen om de werkzaamheden te kunnen passeren.

Op de Van Heuven Goedhartlaan vinden de komende twee weken diverse afsluitingen plaats vanwege asfalteringswerkzaamheden. Volgende week gebeurt dat tussen Zonnestein en Rozenoord en tussen Zonnestein en Selde Rust en in de week daarna tussen tussen Bijdorp en Rozenoord en tussen de Rembrandtweg en Selde Rust. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

BURGEMEESTER COLIJNWEG In verband met werkzaamheden aan de A9 wordt op de Burgemeester Colijnweg (parallelweg van de A9 ter hoogte van het Amsterdamse Bos) tot begin november buiten de spitsuren regelmatig een rijstrook afgesloten. Dat is nodig om tijdelijke rijstroken (bypass) aan de zuidkant van de A9 aan te kunnen leggen. Het verkeer wordt door een verkeersregelaar om en om over de weg geleid. De verkeershinder is hierdoor naar verwachting beperkt. Ter hoogte van de Bleekerskade worden ook damwanden geplaatst. Voor het inhijsen hiervan wordt het verkeer door een verkeersregelaar enkele keren stopgezet voor circa 10 minuten.

SCHILDERSBUURT In de Schildersbuurt in het Stadshart legt Liander tot en met vrijdag 12 september in verschillende fases kabels en leidingen aan. De werkzaamheden vinden vooral op het voetpad plaats, maar tijdens de uitvoering worden soms ook rijbanen afgesloten

advertentie
advertentie