De A9 ter hoogte van de Keizer Karelweg.
De A9 ter hoogte van de Keizer Karelweg. Rijkswaterstaat/Foto: Irvin W. van Hemert

Komende weekend verkeershinder rond Keizer Karelweg bij A9

Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN In verband met voorbereidende werkzaamheden aan de A9 ter hoogte van de Keizer Karelweg vinden komende weekend enkele afsluitingen plaats. Zo wordt op de Keizer Karelweg één rijbaan van zuid noord noord afgesloten. Daarnaast is de afrit 5 (Amstelveen-Stadshart) van de A9 van vrijdag 1 juli 23.00 uur tot maandag 4 juli 5.00 uur niet beschikbaar voor verkeer dat vanuit de richting Badhoevedorp komt en richting het Stadshart wil rijden. Beide afsluitingen leveren naar verwachting verkeershinder op.

De afsluitingen zijn nodig, omdat aannemer VeenIX dit weekend damwanden plaatst voor de toekomstige rioolpompkelder die in het gebied tussen de afritten 5 aan de zuidzijde in moet komen. Ook worden damwanden geplaatst voor de toekomstige verdiepte ligging van de A9. Doordat er dicht langs de weg gewerkt wordt, moet voor de veiligheid van werknemers en het verkeer, de afrit en een rijstrook op de Keizer Karelweg afgesloten worden. Om de doorstroming van het verkeer te waarborgen, kan dit alleen in de nacht of het weekend.

Van vrijdag 1 juli 23.00 uur tot maandag 4 juli 5.00 uur wordt op de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 één rijstrook afgezet voor het verkeer van zuid naar noord. Hierdoor is er een beperktere wegcapaciteit beschikbaar dan normaal. Wel blijft verkeer in alle richtingen mogelijk. Om de verkeershinder rondom de Keizer Karelweg zoveel mogelijk te beperken wordt een adviesroute ingesteld. Het verkeer in Amstelveen dat naar de A9 of naar het Stadshart wil rijden, krijgt het advies om om te rijden via de Beneluxbaan (S109). De adviesroutes worden ook aangeduid met tekstwagens.

Verkeer op de A9 dat vanuit de richting Badhoevedorp naar Amstelveen-Zuid wil rijden, kan komend weekend overigens wel gebruik blijven maken van afrit 5. Bestuurders die richting het Stadshart willen, wordt aangeraden om op die afrit richting Amstelveen-Zuid te kiezen en om vervolgens bij de rotonde op het Keizer Karelplein te keren.

advertentie
advertentie