Wethouder Herbert Raat (Verleer) op de fiets met Bert Westendorp, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland.
Wethouder Herbert Raat (Verleer) op de fiets met Bert Westendorp, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland. Gemeente Amstelveen

Inspectie verkeersveiligheid op vier schoolroutes in Amstelveen

Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente en Veilig Verkeer Nederland inspecteren binnenkort vier routes in Amstelveen die scholieren afleggen als zij van en naar school gaan. Diverse punten langs de routes worden geschouwd op verkeersveiligheid. Dat gebeurt onder meer aan de hand van de reacties die binnenkwamen na een oproep van wethouder Herbert Raat (Verkeer) aan ouders en leerlingen om knelpunten op schoolroutes te melden.

Naast meldingen van ouders kwamen er ook reacties binnen van andere inwoners. De wethouder bedankt iedereen die heeft gereageerd. “Het is waardevol om uit eerste hand te horen waar men problemen ervaart. Nu gaan we zelf de routes fietsen met Veilig Verkeer Nederland,” aldus wethouder Raat.

De eerste route wordt op maandag 10 oktober gefietst, samen met de ouders van scholieren. Het gaat om de route Westhove – Jane Adamslaan, omgeving Karel Eykmanschool – Westwijkplein De Triangel. “Ouders gaan mee zodat we een goed beeld krijgen van waar zij zich zorgen over maken”, zegt Raat.

Een andere route die geïnspecteerd wordt voert vanuit Westwijk over het Kazernepad (ook wel bekend als het Zwarte Pad) richting diverse scholen.Verder wordt de route over de  Van Heuven Goedhartlaan naar Laan Rozenburg – OBS Michiel de Ruyter bekeken en de route in de omgeving van de Startbaan op weg naar HWC en Amstelveen College.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie