De Johanneskapel aan de Amsterdamseweg.
De Johanneskapel aan de Amsterdamseweg. Google

BBA: ‘Buurt vroeg betrekken bij kinderopvang in Johanneskapel’

14 juli 2022 om 16:30 Onderwijs

AMSTELVEEN De BBA-fractie in de raad wil dat het college in een vroeg stadium overlegt met omwonenden van de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg en Partou Kinderopvang over de vestiging van een kinderopvang in het gebouw en dan vooral over de verkeersafwikkeling. Volgens BBA-raadslid Pieter Monkelbaan is dat nodig gezien de onrust die hierover bij omwonenden is ontstaan over het initiatief hier een kinderdagverblijf te vestigen. 

Begin juli hebben bewoners een brief met 90 handtekeningen gestuurd naar het college om hun ongerustheid kenbaar te maken. Woensdag stelde Monkelbaan vragen hierover in de gemeenteraad. “Het college wil pas wanneer er een afgerond voorstel van Partou Kinderopvang is en het daar met hen overeenstemming over heeft, de bewoners informeren,” zei Monkelbaan. “BBA wil echter niet dat bewoners met voldongen feiten worden geconfronteerd.”
Volgens wethouder Herbert Raat is volgens het bestemmingsplan een kinderopvang op deze plek toegestaan. Hij ziet er echter weinig in om nu al met bewoners te gaan praten zolang Partou niet met een concreet plan is gekomen. “Praten heeft pas zin als het ook ergens over gaat,” zei hij. “Een kinderopvang is nodig in deze buurt, maar de verkeersveiligheid moet ook goed geregeld zijn. Daar hebben beide partijen belang bij.” Raat zegde toe dat hij de buurt in gaat zodra er een plan is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie