Johanneskapel aan de Amsterdamseweg.
Johanneskapel aan de Amsterdamseweg. Google

College: ‘Vergunning kinderopvang in Johanneskapel onterecht geweigerd’

27 mei 2022 om 16:34 Overig

AMSTELVEEN Het college van B en W gaat toch een omgevingsvergunning verlenen voor de verbouwing van de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg 311 tot kinderdagverblijf. Eerder had het college deze vergunning geweigerd omdat werd aangenomen dat de locatie niet voldeed aan de benodigde haal- en brengfaciliteiten. Diverse omwonenden hadden hierover ook in een vroeg stadium al bezwaren geuit. Uit nadere beschouwing van de Parkeernota blijkt volgens B en W echter dat de locatie aan de Amsterdamseweg 311 wel aan de gestelde normen van deze nota kan voldoen. Hierdoor zijn er geen gronden waarop deze aanvraag geweigerd had mogen worden. 

De vergunningaanvraag had betrekking op een interne verbouwing van de Johanneskapel, een gemeentelijk monument. Het gebruik van dit pand als kinderdagverblijf past volgens B en W binnen het bestemmingsplan en is niet in strijd met het monumentale karakter van het gebouw. Omdat ook aan de normen uit de parkeernota voldaan kan worden, had de gevraagde vergunning voor het verbouwen van de Johanneskapel tot kinderdagverblijf volgens B en W derhalve verleend moeten worden. 

Deze vergissing wil het college nu rechtzetten, zo melden B en W in een brief aan de gemeenteraad. Voorafgaand aan het herstellen van het weigeringsbesluit wil het college in gesprek gaan met de aanvrager en proberen de parkeersituatie inclusief haal- en brengvoorziening, zo goed mogelijk ingevuld te krijgen. De aanvrager heeft aangegeven daar open voor te staan. Daarnaast gaat het college de omwonenden actief informeren.

In december uitte de gemeenteraadsfractie van Burgerbelangen Amstelveen al haar zorgen over plannen voor een nieuwe kinderopvang in het gebouw Johanneskapel. De partij deed dit naar aanleiding van contacten met omwonenden die bezorgd zijn over extra verkeersdrukte en parkeerproblemen wanneer ouders hun kinderen komen brengen of halen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie