Johanneskapel aan de Amsterdamseweg.
Johanneskapel aan de Amsterdamseweg. Google

Zorgen over plan kinderopvang in Johanneskapel

2 december 2021 om 10:30 Zorg

AMSTELVEEN De raadsfractie van BBA maakt zich zorgen over plannen voor een nieuwe kinderopvang in het gebouw Johanneskapel aan de Amsterdamseweg 311, dit naar aanleiding van contacten met omwonenden die bezorgd zijn over extra verkeersdrukte en parkeerproblemen wanneer ouders hun kinderen komen brengen of halen. 

Ook zijn er vraagtekens over het gebruik van de openbare speeltuin aan de achterkant van het pand. BBA-raadslid Ewa Petiet vroeg woensdag in een raadscommissie of een vergunning voor deze plek kans maakt en hoe het college tegen de verkeerssituatie aankijkt. 

Wethouder Frank Berkhout antwoordde dat er nog geen aanvraag is ingediend. “Kinderdagopvang is volgens het bestemmingsplan wel mogelijk,” zei hij. Berkhout gaf aan dat er diverse vergunningen nodig zijn die pas worden versterkt als aan de eisen wordt voldaan. “Er komt ook een advies van de afdeling Verkeer, die kijkt naar de parkeervraag en de verkeersafwikkeling,” vervolgde hij. “Er kan verzocht worden om de aanleg van extra parkeerplaatsen. Zorgen van bewoners worden meegenomen in het advies van de afdeling Verkeer. Er moet echter wel eerst een verzoek worden gedaan om hier kinderopvang te vestigen voordat we er iets mee kunnen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie