Ewa Petiet.
Ewa Petiet. Aangeleverd

BBA: ‘Bewoners maken zich zorgen over verkeersveiligheid kinderopvang’

Politiek

AMSTELVEEN Beslissingen in de Amstelveense wijken kunnen een behoorlijke impact hebben op de buurt, zo stelt Burgerbelangen Amstelveen (BBA). De partij wil dat het college eerder in gesprek gaat met de bewoners. Ewa Petiet (BBA): “Wij willen opkomen voor de belangen van de Amstelveense buurtbewoners. Aan de Amsterdamseweg 311 komt een kinderopvang. De bewoners werden hierover geïnformeerd door een brief, terwijl eerder de vergunning werd geweigerd. Er ontstaat dan onvrede in de wijk”.

Bewoners maken zich zorgen over de verkeersveiligheid en hebben een brief met 90 handtekeningen verzameld en gestuurd naar het college, aldus BBA. Volgens de partij heeft het college (middels wethouder Raat) gereageerd dat ze pas met de bewoners in gesprek willen als er een afgerond voorstel ligt van initiatiefnemer Partou Kinderopvang. Ewa Petiet: “Dit gesprek met de buurtbewoners moet natuurlijk gezien de onrust in de wijk eerder gebeuren en niet op het einde van het traject.”

Buurtparticipatie is een van de belangrijkste pijlers van Burgerbelangen Amstelveen. Ruud Kootker (fractievoorzitter): “BBA herkent ditzelfde proces van het vorige college: eerst de plannen doordrukken en daarna damage-control zoals bijvoorbeeld verkeersdoorstroom en parkeren in het ‘Oude Dorp’ en het participatieproces rondom de Ouderkerkerlaan.”

Burgerbelangen stelt mondelinge vragen aan wethouder Raat (VVD) over het gekozen proces inzake de verkeersveiligheid van kinderopvang Johanneskapel.

advertentie
advertentie