Jacqueline Höcker van de nieuwe partij Goed voor Amstelveen
Jacqueline Höcker van de nieuwe partij Goed voor Amstelveen Han Sinke Visual Art & New Media

Raadslid Jacqueline Höcker stelt vragen over vervoer cliënten Odensehuis

26 januari 2022 om 11:22 Zorg

AMSTELVEEN Gemeenteraadslid Jacqueline Höcker van Goed voor Amstelveen (nu nog Lijst Höcker) gaat het college van B en W vragen stellen over problemen die zich volgens haar voordoen bij het vervoer van cliënten van het Odensehuis in Amstelveen. Ze stelt de kwestie op 2 februari aan de orde tijdens de raadscommissie Burgers en Samenleving. Het Odensehuis is een inloop, informatie-en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten en beginnende dementie. Volgens Jacqueline Höcker worden de klanten soms veel te laat opgehaald. 

In het Odensehuis kunnen cliënten vlak na de diagnosestelling hun verhaal kwijt en lotgenoten ontmoeten. Ze kunnen er ook terecht voor een kop koffie en voor activiteiten. Ze worden volgens Höcker gebracht en opgehaald door een bedrijf dat uit Rotterdam komt. Onder meer door file-problemen worden cliënten volgens haar soms veel te laat of helemaal niet opgehaald. Volgens het raadslid worden de cliënten daardoor zenuwachtig en nog onzekerder.

‘Men raakt letterlijk de draad kwijt en dat ondermijnt juist het proces van acceptatie van dementie en vertrouwen. Er is personeelstekort dat weten wij, maar hier moet echter heel snel verandering in komen. Je kan gewoon niet kwetsbare mensen een uur laten wachten met alle consequenties van dien. Afgelopen week was het weer raak met klachten. Er moeten alternatieven gezocht worden om dit probleem op te lossen. Zowel ons burgerlid Diana Julio als ikzelf waren getuige van dit probleem. Wij zullen het college dan ook in de commissie Burgers en Samenleving om opheldering en verandering van het cliëntenvervoer vragen,’ aldus Jacqueline Höcker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie