Jacqueline Höcker met vier kandidaten die op de kieslijst zijn (wegens ziekte ontbreken de twee andere kandidaten).
Jacqueline Höcker met vier kandidaten die op de kieslijst zijn (wegens ziekte ontbreken de twee andere kandidaten). Foto: Henry Neeter

Goed voor Amstelveen presenteert kandidatenlijst

24 januari 2022 om 10:08 Politiek

AMSTELVEEN De nieuwe lokale partij Goed voor Amstelveen heeft haar verkiezingsprogramma en kandidatenlijst gepresenteerd. Lijsttrekker is het huidige raadslid Jacqueline Höcker. Volgens haar heeft het team voldoende kennis en ervaring in huis om samen te werken en er te zijn voor Amstelveense inwoners.

Lijsttrekker Jacqueline Höcker was eerst drieënhalf jaar burgerraadslid voor Burgerbelangen Amstelveen. Bij de vorige raadsverkiezingen in 2018 deed ze mee als kandidaat van Actief voor Amstelveen en kreeg toen veel voorkeurstemmen (477). Ze behaalde een zetel in de gemeenteraad, maar stapte begin 2021 uit die lokale partij uit onvrede over de koers. Ze ging zelfstandig in de gemeenteraad verder als Lijst Höcker. Inmiddels heeft ze met haar achterban besloten om als nieuwe partij mee te doen aan de komende raadsverkiezingen. 

PEREIRA Jacqueline Höcker wordt op de kandidatenlijst gevolgd door Nachshon Rodrigues Pereira. Hij heeft van 2006 tot 2010 in de gemeenteraad gezeten (destijds voor de PvdA). Op de kandidatenlijst staan verder achtereenvolgens Diana Julio, Will Koning, Inez Huisman, Gijsbert Goes en Sunny Neeter.

VERTROUWEN “Wij zijn overtuigd van de mogelijkheden voor een positieve ontwikkeling van de partij.
Wij willen een partij zijn waar mensen zich in herkennen. De kloof tussen politiek en inwoner is te groot. We leven in een tijd waar het vertrouwen in de politiek op een zeer laag pitje staat. Dat begrijpen we maar al te goed. Op lokaal niveau hopen wij een stukje vertrouwen terug te kunnen geven,” aldus Jacqueline Höcker.

DIERENWELZIJN Goed voor Amstelveen heeft als kernwaarden: goed wonen, bestaansrecht, duurzaamheid, gezondheid en welzijn. Daarbij heeft de partij respect voor alles wat leeft waarmee dierenwelzijn ook tot de kernwaarden behoort. Het verkiezingsprogramma is op de website van de partij te lezen.

De nieuwe partij hoopt dat voor inwoners de drempel laag zal zijn om zich bij Goed voor Amstelveen aan te sluiten als lid van de partij, als donateur of als vriend. ‘Als mensen gewoon een keer zonder verplichting een gesprek willen of persoonlijk willen kennismaken, juichen wij dat alleen maar toe. Uiteindelijk willen we als volksvertegenwoordigers makkelijk bereikbaar zijn,’ aldus de partij.





Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie