Afbeelding
Participe

Wijkcentrum De Bolder bestaat 45 jaar

24 augustus 2021 om 07:34 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Wijkcentrum De Bolder in Groenelaan bestaat 45 jaar. Dat wordt op zaterdag 4 september gevierd met een receptie en aansluitend een feest voor vrijwilligers en wijkbewoners.

De Bolder opende de deuren in 1976 in wat toen een uitbreidingswijk van Amstelveen was, Groenelaan. Het kreeg een prachtige plek in het hart van de wijk, naast winkelcentrum Groenhof, en het groeide met zo’n 500 tot 700 bezoekers per week (in normale tijden) uit tot een van de drukst bezochte wijkcentra in Amstelveen. Er zijn tal van activiteiten voor bewoners uit de wijk, soms ook voor mensen van buiten de wijk. Het heeft sterk het karakter van een inloopcentrum: een plek waar je als wijkbewoner altijd terecht kunt. Sommige bewoners zien het daarom als hun tweede huiskamer, waar je koffie kunt drinken en waar ruime mogelijkheden zijn om wat te eten. Ruimtes in het pand zijn niet alleen beschikbaar voor eigen cursussen en activiteiten, maar ook andere organisaties kunnen deze gebruiken. Nu de corona-omstandigheden het toelaten, gaat het centrum aan het begin van het nieuwe seizoen weer volop draaien.
De receptie op 4 september duurt van 16.00 tot 17.00 uur. Het aansluitende feest met pizza’s en muziek duurt tot 21.00 uur. Hiervoor wordt een tent bij het wijkcentrum neergezet. De Bolder overweegt om later dit jaar nog een aanvullende jubileum-activiteit te houden voor wijkbewoners en vrijwilliger. Daar wordt in een later stadium over besloten. Opgeven voor de receptie en deelname aan het feest kan via e-mail: b.sander@participe.nu. Het aantal nog beschikbare plaatsen is beperkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie