Burgemeester Tjapko Poppens neemt het eerste exemplaar in ontvangst.
Burgemeester Tjapko Poppens neemt het eerste exemplaar in ontvangst. PR

Burgemeester neemt eerste wijkkrant van Stadsdorp Elsrijk in ontvangst

Maatschappelijk

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens heeft donderdag de eerste wijkkrant van Stadsdorp Elsrijk in ontvangst genomen. Deze wijkkrant is ontwikkeld door Stadsdorp Elsrijk en wordt verspreid onder alle bewoners van Elsrijk.

Het eerste exemplaar werd in Huis Elsrijk overhandigd door Karin Dumasy, bestuurslid en lid van de werkgroep communicatie die de wijkkrant heeft ontwikkeld. Burgemeester Poppens prees het bestuur van Stadsdorp Elsrijk met dit mooie initiatief: “Elsrijk is een mooie, levendige wijk met veel actieve bewoners. Deze krant is een mooi initiatief door en voor bewoners. Goed om de verbinding in de wijk te vergroten en internationals er ook bij te betrekken.”  

In coronatijd is gebleken dat er behoefte is aan een papieren, en ‘bewaarbaar’ medium, een communicatiespil die de basis is voor heldere informatie, nieuwtjes, tips en weetjes. Denk aan informatie over het Stadsdorp, de buurt (zowel historisch als actueel), zorgverleners en ook welke activiteiten er plaatsvinden georganiseerd door buurtbewoners en instellingen zoals het Openluchttheater Elsrijk en het Amstelveens Poppentheater. Voor de migranten in de wijk is een aantal artikelen in het Engels vertaald. Deze krant is informatief, onderhoudend en verbindend. Buurtbewoners zorgen voor de verspreiding. Een digitale versie van de krant is vanaf volgende week beschikbaar op de website van Stadsdorp Elsrijk. De volgende editie komt in het najaar uit; in 2022 zullen zelfs drie edities worden uitgegeven.

NIEUWE HUISSTIJL De uitgave van de krant is tevens de start van een nieuwe huisstijl. Vanuit het Stadsdorp was er behoefte aan een nieuwe en heldere huisstijl die behalve herkenbaar ook toepasbaar is voor alle social media en andere uitingen zoals de nieuwe website.

NABUURSCHAP Stadsdorp Elsrijk is in 2014 opgericht. Bewoners uit de wijk hebben de handen ineen geslagen om voor elkaar iets te betekenen en om te kijken naar elkaar; dat is nabuurschap. De nieuwe krant vergroot de zichtbaarheid van Stadsdorp Elsrijk en hoopt daarmee te laten zien welke initiatieven en activiteiten er door en voor bewoners zijn. De slogan ‘door Elsrijkers voor Elsrijkers’ wordt hiermee uitgedragen.


Eigen foto

advertentie
advertentie