Vol enthousiasme wordt meegedaan aan de lessen.
Vol enthousiasme wordt meegedaan aan de lessen. Marc Roodhart

Vliegende start Cultuur Kabaal in wijkcentrum Alleman

16 juni 2021 om 07:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het zomerse weer heeft enthousiaste jeugd er niet van weerhouden om massaal deel te nemen aan de eerste lessen van Cultuur Kabaal: een initiatief van Platform C om kinderen in hun eigen wijk kennis te laten maken met verschillende eigentijdse disciplines als Streetdance, Graffiti en DJ onder het motto: ‘Ontdek je talenten’.  

CULTUUR KABAAL Woensdag 2 juni ging Cultuur Kabaal van start met lessen Streetdance en DJ in wijkcentrum Alleman, het wijkcentrum voor bewoners van de wijken Bankras en Kostverloren in Amstelveen. Cultuur Kabaal is een project van Platform C en heeft als doel meer cultuur in de wijken te krijgen na schooltijd. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Bibliotheek Amstelland, Schouwburg Amstelveen en Participe en wordt gefinancierd door de gemeente Amstelveen. 

ONGEDWONGEN KENNISMAKEN Het project Cultuur Kabaal is van start gegaan met een pilot die is opgezet in twee series. Elke serie bevat drie disciplines, en per discipline krijgen de deelnemers twee maal een uur les. De lessen vinden plaats op woensdagmiddagen van 2 juni tot en met 7 juli. Op die manier wil Platform C kinderen tussen 8 en 12 jaar op ongedwongen wijze laten ervaren wat deze disciplines inhouden en kijken of zij interesse hebben om ermee door te gaan. De pilotcursussen zijn laag geprijsd om de drempel tot deelname te verlagen. Op basis van de wensen en behoeften van de kinderen wordt vervolgaanbod ontwikkeld voor na de zomer. Aan belangstelling was er overigens geen gebrek: op de eerste dag werkten twintig enthousiastelingen zich in het zweet tijdens de lessen Streetdance. 

CULTUURCOACH Cultuur Kabaal is opgezet door Luc Upson, sinds 1 februari van dit jaar aangesteld vanuit Platform C als cultuurcoach in Amstelveen. De cultuurcoach maakt verbinding tussen vraag en aanbod in de buitenschoolse tijd en fungeert als verbinder en aanjager met als doel zoveel mogelijk kinderen en jongeren kennis te laten maken met kunst en cultuur. In de loop van volgend schooljaar zal het project naar meer Amstelveense wijken worden uitgebreid. Meer informatie over het project en aanmelden is te vinden op de website van Platform C, www.platform-c.nu/cultuurkabaal

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie