Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Burgemeester Tjapko Poppens bezoekt Indiase organisatie Maharashtra Mandal

23 augustus 2021 om 11:45 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens maakte zondag 22 augustus kennis met Maharashtra Mandal Netherlands (MMNL). Amstelveen is een internationale stad waar 139 verschillende nationaliteiten samenwonen. De burgemeester wil kennismaken met de verschillende culturen en bezoekt organisaties die hem Amstelveen vanuit hun perspectief laten zien.

Na een muzikale ontvangst door een traditionele drumband kreeg burgemeester Poppens uitleg over de activiteiten van MMNL in buurtcentrum De Meent. Zo kunnen kinderen Marathi-les (hun moedertaal) volgen en worden er parallel Nederlandse lessen georganiseerd voor de ouders. Ook organiseert de vereniging bijeenkomsten rondom traditionele feestdagen zoals Ganesh Utsav en Diwali. De ontmoeting werd afgesloten met een informeel samenzijn, waarbij de burgemeester met diverse Mahastelveners (Amstelveners van Maharastrische afkomst) sprak.

Burgemeester Poppens: “Het was een warme ontvangst. Ik ben onder de indruk van wat Maharastra Mandal allemaal organiseert. Door deze activiteiten houden Amstelveners uit Maharashtra voeling met hun wortels, maar komen zij ook in aanraking met de Nederlandse cultuur. Taal is hierbij een belangrijk aspect.”

MMNL is een van de vele Indiase organisaties in Amstelveen. Het is een vereniging met meer dan 300 leden voor mensen uit de Indiase deelstaat Maharashtra (met de hoofdstad Mumbai). De leden helpen elkaar om hun weg te vinden in Amstelveen en organiseren allerlei activiteiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie