Gert Busser (medewerker kennel), Tjapko Poppens (burgemeester) en Meta Neeleman (directeur KNGF Geleidehonden).
Gert Busser (medewerker kennel), Tjapko Poppens (burgemeester) en Meta Neeleman (directeur KNGF Geleidehonden). Gemeente Amstelveen

Burgemeester bezoekt KNGF Geleidehonden

12 juli 2021 om 16:30 Overig

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens bracht 12 juli een bezoek aan KNGF Geleidehonden in Amstelveen. Hij werd ontvangen door Meta Neeleman, directeur van KNGF Geleidehonden. Na een korte presentatie over het bedrijf leidde zij de burgemeester rond door de kennels en gaven de trainers uitleg. In een virtuele toer kon hij zelf ervaren hoe een hond mensen kan begeleiden.

De burgemeester was enthousiast over het bezoek: “Bijzonder om te zien hoe betrokken de trainers en medewerkers zijn bij hun werk. Met heel veel toewijding en zorg leiden zij honden op tot geweldige hulphonden op allerlei terreinen. Niet alleen als blindengeleidehond, maar ook als assistentie- en buddyhonden voor bijvoorbeeld mensen met een trauma of kinderen met autisme.”

Meta Neeleman vertelde dat 2020 ook voor KNGF Geleidehonden een lastig jaar was. De kennel was een deel van het jaar dicht en de honden werden ondergebracht bij trainers, medewerkers en pleeggezinnen. Een groot deel van de trainingen ging vanuit huis door. De stichting wil komende jaren groeien, omdat de vraag naar hulphonden groot is. Doel is zoveel mogelijk mensen met een beperking te helpen met een professioneel opgeleide hulphond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie