Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Kinderburgemeester Bana geïnstalleerd

7 juli 2021 om 17:35 Politiek

AMSTELVEEN Voorafgaand aan de raadsvergadering van 7 juli werd Bana, de kinderburgemeester van 2021 -2022, door burgemeester Tjapko Poppens officieel geïnstalleerd. Hij nam de belofte bij haar af en Bana kreeg daarna door de burgemeester de ambtsketen omgehangen. 

De burgemeester bedankte ook haar voorganger Elina, de vorige kinderburgemeester, voor al haar inzet en werk het afgelopen jaar.

VOL IDEEËN De nieuwe kinderburgemeester Bana gaat na de zomervakantie naar groep 7 van de Willem-Alexanderschool. Ze wil zich inzetten voor het geluk van alle Amstelveense kinderen. Veiligheid staat hoog op haar wensenlijstje, ze vindt het belangrijk dat kinderen veilig van en naar school kunnen komen. Bana zit vol ideeën en heeft veel zin om aan de slag te gaan. 

Door de anderhalve metermaatregel, was de installatie niet tijdens het begin van de raadsvergadering zoals gewoonlijk, maar voorafgaand. Raadsleden die onderwijs en jeugd in hun pakket hebben, waren uitgenodigd voor de beëdiging, evenals de families van beide kinderburgemeesters.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie