José Cubo ontving zijn lintje op het sportpark van 'zijn' club: RODA'23.
José Cubo ontving zijn lintje op het sportpark van 'zijn' club: RODA'23. Gemeente Amstelveen

Koninklijke onderscheiding José Cubo alsnog uitgereikt

13 augustus 2021 om 18:40 Mensen

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens reikte vrijdag 13 augustus een koninklijke onderscheiding uit aan José Cubo. Cubo ontving zijn lintje vanwege zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging RODA’23. De lintjesregen van 26 april had José gemist omdat hij toen corona had.

Burgemeester Poppens heeft Cubo toen wel per telefoon verteld dat hij benoemd was tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van het lintje vond alsnog plaats op 13 augustus tijdens een feestelijke bijeenkomst in het clubhuis van de voetbalvereniging, in aanwezigheid van familie, (bestuurs)leden van de club en vrienden. Ook wethouder Sport, Rob Ellermeijer, was aanwezig.

GEWAARDEERD BESTUURSLID José Cubo is al vele decennia een onmisbare en zeer gewaardeerde vrijwilliger en bestuurslid bij voetbalvereniging Roda’23. Hij is ruim dertig jaar penningmeester en lid van het dagelijks bestuur van de club. Dankzij Cubo heeft de club de financiën goed op orde. Zo zorgde hij via evenementen, toernooien en sponsoring voor extra inkomsten, waardoor de club grote investeringen kon doen, bijvoorbeeld in nieuwe kleedkamers en ledverlichting voor het hele sportpark. Daarnaast is hij sociaal oog en oor van de club, contactpersoon voor de onderhoudsploeg, aanspreekpunt voor de kantine en een trouwe supporter. Cubo nam zelfs een sabbatical om meer te kunnen doen voor de club.

HUNGER PROJECT Naast zijn activiteiten voor RODA’23 ondersteunt Cubo een aantal goede doelen. In 2006 was hij initiatiefnemer van The Hunger Project Nederland, een organisatie voor hongerbestrijding in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Tot 2019 organiseerde hij de jaarlijkse Run for the Hunger Project.

INZET Afgelopen januari organiseerde de club een feestweek voor Cubo om stil te staan bij het feit dat hij 30 jaar penningmeester is. De burgemeester roemde Cubo in zijn toespraak om zijn bevlogenheid en onvoorwaardelijke inzet voor de voetbalvereniging. “Altijd bescheiden maar een onmisbare pijler voor de club.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie