Groenlinks-raadsleden Cheimaa Aouni en Stieneke Kruijer.
Groenlinks-raadsleden Cheimaa Aouni en Stieneke Kruijer. GroenLinks Amstelveen

GroenLinks: ‘Snel meer betaalbare woningen voor senioren nodig’

8 februari 2022 om 11:51 Wonen

AMSTELVEEN ‘De gemeente Amstelveen moet betaalbare woningen bouwen voor senioren, en dat moet snel gebeuren. Hoogwaardige woningen, gelijkvloers, die ruim genoeg zijn én betaalbaar – dat is wat nodig is.’ Dat stelt GroenLinks in reactie op de Woonzorgvisie van het college van Burgemeester en Wethouders.

“Dit college benadert seniorenhuisvesting zoals alle woningbouw: B en W laat het over aan projectontwikkelaars. Daardoor gaat het om winst maken, en niet om goede zorg voor senioren,” zegt raadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks. Kruijer wil juist dat er bouwgrond wordt aangewezen voor initiatieven die níet om winst draaien.

MAKELAARSFUNCTIE GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni vult aan dat senioren die op dit moment een ongeschikte woning bewonen, hebben hulp nodig bij het vinden van een passende woning. “Voor hen moet de gemeente een makelaarsfunctie vervullen. Op dit moment zit de woningmarkt in Amstelveen ook voor senioren he-le-maal op slot. Als ik eerlijk ben, vind ik dat gênant.”

Volgens Cheimaa Aouni ligt er een kans om nú de juiste beslissingen te nemen. “Er moeten sowieso veel meer betaalbare woningen bij komen. Er zijn woningbouwprojecten in de Legmeer, rondom de Bovenkerkerweg en er is een herontwikkelingsplan voor Orion (Middenhoven). Als je de kans nu laat lopen, laat je senioren in de kou staan.”

AANPASSEN GroenLinks wijst erop dat de Woonzorgvisie van het college nog kan worden aangepast. Aouni: “We weten dat veel Amstelveners uitgesproken opvattingen hebben over huisvesting van senioren. Tegen die mensen zeg ik: geef jouw visie door aan de fractie van GroenLinks Amstelveen.” Dat kan via fractie@groenblinksamstelveen.nl. “Dat sterkt ons in de raadsvergadering van 16 februari, als de woonzorgvisie van B en W behandeld wordt,” aldus Aouni.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie