Afbeelding
GroenLinks Amstelveen

GroenLinks houdt ‘grondstoffenprikactie’ in Uilenstede

9 december 2021 om 10:30 Natuur en milieu

AMSTELVEEN GroenLinks Amstelveen heeft afgelopen weekend een ‘grondstoffenprikactie’ in Uilenstede gehouden. Het zwerfafval dat de fractie- en andere partijleden in de studentenwijk opruimden, kan voor een deel weer gerecycled worden. Met de actie haakte GroenLinks in op de bespreking van het Grondstoffenplan Amstelveen in de afgelopen raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur. 

De partij wijst er op dat er al een groot tekort aan bepaalde grondstoffen bestaat. ‘We zien dit aan de prijsstijgingen van hout en staal, maar ook aan de levertijden van bijvoorbeeld chips. In de nabije toekomst wordt de schaarste alleen nog maar groter en daarom is het van belang zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen te gebruiken en deze te recyclen.’

GroenLinks ging daarom in Uilenstede op pad om diverse grondstoffen op te prikken. Naast het duurzaamheidsaspect leverde de partij daarmee ook een bijdrage om het gebied een stuk schoner te maken. De afvalprikkers troffen met name veel plastic, peuken, mondkapjes en bierdopjes aan. Daarnaast hebben ze ook enkele merkwaardigere items geprikt, zoals een zak vol onbekend wit poeder, een pizza, volle bierblikjes en een schoen.

De reacties van de studenten op Uilenstede, die op de vroege zaterdagochtend al wakker waren, op de actie was erg positief. In een aantal interessante gesprekken met buurtbewoners bleken vooral huisvesting, klimaat en Schiphol onderwerpen die onder de studenten leefde.

Wie de volgende keer ook mee wil prikken om Amstelveen schoner te maken, kan zich aanmleden via fractie@groenlinks.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie