Victor Frequin (VVD) en Ilika Polderman (GroenLinks)
Victor Frequin (VVD) en Ilika Polderman (GroenLinks) Eigen Foto

GroenLinks en VVD vragen strategisch plan voor sportaccommodaties

14 december 2021 om 09:35 Politiek

AMSTELVEEN GroenLinks en VVD dienen woensdag 15 december tijdens de raadsvergadering een motie in waarin ze het college van B en W vragen om een strategisch accommodatieplan voor de sport te maken. Ze doen dat bij bespreking van het voorstel voor de bouw van een nieuwe sporthal bij het KKC waarover veel enthousiasme in de raad staat. Deze sporthal vervangt de oudere sportzalen, biedt meer capaciteit voor de school en sportverenigingen en wordt duurzaam gebouwd. Bij dit agendapunt willen VVD en GroenLinks via een motie vastleggen dat Amstelveen de behoefte aan sportaccommodaties voor de toekomst vastlegt. 

De fracties wijzen er op dat in het onderwijs een soortgelijke aanpak wordt gevolgd met het integraal huisvestingsplan dat voor scholen gemaakt wordt.

Ilika Polderman, woordvoerder sport van GroenLinks, benadrukt het belang van goede sportaccommodaties voor jong en oud in Amstelveen. “We vinden het van belang dat er zicht is op bestaande sportaccommodaties en de toekomstige behoefte van verenigingen en sporters. Zodat kansen beter benut kunnen worden. Daarnaast moeten we stappen zetten in het verduurzamen van de sportaccommodaties. Daarvoor hebben GroenLinks, VVD en D66 indertijd een motie ingediend die sportverenigingen subsidie geeft op duurzaamheidsinvesteringen. Deze subsidie is door de gemeente onlangs verlengt voor de komende jaren.’

Victor Frequin, woordvoerder sport van de VVD, geeft aan dat Amstelveen zuinig moet zijn op haar voorzieningen. “Bij een toenemend aantal woningen moeten we ook naar de voorzieningen daaromheen kijken. Sport is daarvan een belangrijk onderdeel en een accommodatieplan sport hoort hierbij.’ Tevens wijst hij op de aanzuigende werking van onze sportaccommodaties op bijvoorbeeld de inwoners van Amsterdam. ‘Amstelveen heeft in verhouding tot het inwoneraantal meer sportvoorzieningen dan Amsterdam. Vooral in Amstelveen noord wordt de aanzuiging van sporters uit Amsterdam groter. Dit geldt ook voor zwembad De Meerkamp. Begrijpelijk, maar wel belangrijk om met Amsterdam over te spreken.”

Bewegen is belangrijk, dat heeft de gemeenteraad onlangs weer uitgesproken in de nieuwe Nota Sport en Bewegen, van wethouder sport Rob Ellermeijer. Met dit voorstel willen VVD en GroenLinks bewaken dat er voldoende sportcapaciteit blijft in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie