Lennart de Looze.
Lennart de Looze. Katja Mali Fotografie

Lennart de Looze (25) kandidaat-lijsttrekker voor GroenLinks Amstelveen

26 oktober 2021 om 11:24 Politiek

AMSTELVEEN GroenLinks Amstelveen heeft haar concept-kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. De verkiezingen vinden plaats op woensdag 16 maart 2022. De lijst bevat volgens de partij ‘een mooie mix van ervaren krachten en veelbelovende talenten’. Kandidaat-lijsttrekker is de jonge Lennart de Looze (25). 

De Looze werd in 2018 als student voor Groenlinks gekozen als jongste raadslid in Amstelveen. Inmiddels is hij afgestudeerd als politicoloog en docent maatschappijleer. Hij is sinds juli al voorzitter van de gemeenteraadsfractie van GroenLinks. Hij nam het stokje toen over van Martin Kortekaas die tot het eind van de raadsperiode nog aanblijft als raadslid.

De kandidatencommissie van GroenLinks meldt na intensieve gespreksronden een conceptlijst aan het bestuur te hebben voorgelegd. Het bestuur heeft nu de conceptlijst gepresenteerd, waarover de leden op 20 november tijdens een algemene ledenvergadering mogen stemmen.

Van de vijf huidige raadsleden staan naast De Looze ook Sieneke Kruijer (69) en Ilika Polderman (33) op de concept-kandidatenlijst als nummer 2 en 3. Martin Kortekaas en Cheimaa Aouni komen niet meer voor op de conceptlijst. Nummer 4 is nu Gert-Jan Slump. Hij was van september 2016 tot maart 2018 al raadslid voor de partij als vervanger voor Axel Boomgaars die zijn raadslidmaatschap niet meer kon combineren met zijn werk. Nummer 5 is Fatumo Farah (53). 

De overige kandidaten zijn: 6. Simon Lutz (58); 7. Diego (Mae) Revius (24); 8. Tim Zandee (22); 9. Leendert van de Merbel (54); 10. Karel Vlieger (57); 11. Statenlid Tessa van Wijnen (45); 12. voormalig fractievoorzitter Sander Mager (48) en voormalig-wethouder Paul Regouin (71).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie