Martin Kortekaas geeft het stokje van het fractievoorzitterschap door aan Lennart de Looze.
Martin Kortekaas geeft het stokje van het fractievoorzitterschap door aan Lennart de Looze. GroenLinks

Lennart de Looze nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Amstelveen

8 juli 2021 om 07:30 Politiek

AMSTELVEEN De fractie van GroenLinks Amstelveen heeft unaniem gekozen voor Lennart de Looze als nieuwe fractievoorzitter voor de rest van de raadsperiode en in aanloop naar de verkiezingen in maart. De gehele fractie van GroenLinks Amstelveen stemde in met het voorstel van Martin Kortekaas, die fractievoorzitter was van 2016 tot nu, om het stokje per 7 juli over te dragen.


Lennart de Looze werd in 2018 als student voor GroenLinks gekozen als jongste raadslid in Amstelveen. Het nu 25-jarige in Amstelveen geboren raadslid drukte de afgelopen drie jaar in raad en commissie een duidelijk stempel op het debat over het gebrek aan betaalbare woningen. Daarnaast heeft hij een sterke mening over Schiphol, duurzaamheidsvraagstukken en de omgang met de natuurwaarden in Amstelveen. In de raad staat De Looze bekend als een idealistisch raadslid, met een inhoudelijke benadering, sterk in het publieke debat. De Looze, afgestudeerd politicoloog, sluit zijn studietijd af en start na de zomer als docent maatschappijleer aan het Amstelveen College. De Looze: “De GroenLinks-fractie gaat door met het voeren van sociale en duurzame politiek en ik ben blij dat de fractie van GroenLinks het vertrouwen in mij heeft om daar leiding aan te geven.”

De GroenLinks-fractie kiest voor de nieuwe rolverdeling om daarmee nog in deze raadsperiode het stokje door te geven aan de nieuwe generatie. De partij voert nu nog constructief oppositie en wil na de verkiezingen in maart volgend jaar meedoen met een nieuw college. De Looze: “In een gemeenteraad die wordt overheerst door rechts, ligt bij mij vooral de uitdaging om progressieve politiek aan tafel te krijgen. Amstelveen heeft die balans echt nodig.” Na de zomer start de campagne en in het najaar maakt de partij de kandidatenlijst voor de verkiezingen in maart 2022 bekend.

Martin Kortekaas blijft tot de verkiezingen aan als raadslid en zal zich in die rol met name bezig gaan houden met participatie en inspraak, regionale vraagstukken en preventie bij veiligheidsvraagstukken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie