GroenLinks-raadslid Stieneke Kruijer: "Wij ontvangen regelmatig berichten van ouderen die geen kant op kunnen."
GroenLinks-raadslid Stieneke Kruijer: "Wij ontvangen regelmatig berichten van ouderen die geen kant op kunnen." Foto: René de Leeuw

GroenLinks Amstelveen houdt bijeenkomst over betaalbare woonvormen voor ouderen

9 oktober 2021 om 12:00 Wonen

AMSTELVEEN GroenLinks houdt op zaterdagmiddag 23 oktober een bijeenkomst over betaalbare en zelfstandige woonvormen voor ouderen. De partij wil met inwoners van Amstelveen praten over de problemen op het gebied van betaalbare ouderenwoningen en over mogelijke woonoplossingen. De bijeenkomst duurt van 13.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in de buurtkamer Keizer Karelpark aan Lindenlaan 75 in Amstelveen.

GroenLinks vraagt al jaren aandacht voor dit onderwerp in de gemeenteraad. De partij ontvangt veel klachten van Amstelveners over de kansen die ouderen hebben op de woningmarkt. “Wij ontvangen regelmatig berichten van ouderen die geen kant op kunnen! De mensen staan vaak al jaren ingeschreven en willen het liefst zo snel mogelijk een betaalbare woning, die geschikt is voor zelfstandig wonende ouderen. In Amstelveen hebben deze ouderen, die hier vaak al hun hele leven wonen, geen kans,” aldus de raadsleden Stieneke Kruijer en Cheimaa Aouni:

WOONVORMEN Naast het gesprek dat  tijdens de bijeenkomst gevoerd wordt, zijn er ook sprekers aanwezig die meer informatie geven over de mogelijke oplossingen. Chrétien Mommers geeft een presentatie over de verschillende woonvormen die voor ouderen bestaan. Hierbij kan gedacht worden aan kangeroewoningen, mantelzorgwoningen, levensloop bestendige woningen en dergelijke.

KNARRENHOF Daarnaast is een bestuurslid van de stichting Knarrenhof aanwezig om een toelichting te geven op de Meergeneratiehofjes die de stichting in het land op verschillende locaties ontwikkeld. Dit is een vrijblijvende gemeenschap waar bewoners van elkaars kennis/kunde en gezelschap profiteren. Dit is volgesn GroenLinks ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.

Iedereen is welkom bij deze bijeenkomst. In verband met de  doelgroep wordt aan de deur gecontroleerd op een geldig coronabewijs. Belangstellenden worden vezocht zich aan te melden via fractie@groenlinksamstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie