Afbeelding
Pixabay

Misstanden bij kamerverhuur aangepakt

20 december 2020 om 17:45 Wonen

AMSTELVEEN De PvdA heeft in de raad afgelopen woensdag een motie ingediend voor de aanpak van misstanden in de kamerverhuur. PvdA-raadslid Arnout van den Bosch constateerde dat huisjesmelkers veel kamers verhuren zonder vergunning en dat zij het onderhoud van de betreffende panden verwaarlozen. 

Ook zijn de huren vaak veel te hoog. “Zulke misstanden tasten niet alleen het woongenot van de huurder aan, ze leiden ook tot overlast bij omwonenden,” aldus Van den Bosch. Hij merkte op dat in Amstelveen weliswaar regels gelden om de misstanden tegen te gaan, maar dat die niet goed worden nageleefd. In de motie vroeg hij daarom om meer handhaving en daarvoor geld uit te trekken: “Er is wel handhaving, maar niet genoeg. Het kan beter. De misstanden moeten hard aangepakt worden.” 

Wethouder huisvesting Rob Ellermeijer reageerde positief op de motie: “Kamerverhuur is onder voorwaarden mogelijk. We hebben in de begroting 2021 extra middelen beschikbaar voor de handhaving van de Huisvestingsverordening.” Hij beloofde de raad eind volgend jaar over de resultaten van de extra handhaving te informeren. 

Patrick Adriaans (SP) noemde de motie ‘mosterd na de maaltijd’, omdat die volgens hem veel eerder ingediend had moeten worden bij de behandeling van de begroting voor 2021 begin december. Hij wilde verder eerst de resultaten weten van de bestaande handhaving alvorens meer geld uit te trekken. BBA sloot zich daar bij aan. De motie werd aangenomen met 26 stemmen voor en 11 tegen. Behalve BBA en SP stemde ook GroenLinks tegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie