De wethouders Floor Gordon en Herbert Raat met bezorgde bewoners, raadslid Gert Jan Slump. een verkeersdeskundige en de projectleider van de gemeente
De wethouders Floor Gordon en Herbert Raat met bezorgde bewoners, raadslid Gert Jan Slump. een verkeersdeskundige en de projectleider van de gemeente Gemeente Amstelveen

Gesprek met bewoners over zorgen over doortrekken weg naar nieuwe wijk De Scheg

30 november 2022 om 13:35 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Wethouders Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening) en Herbert Raat (Verkeer) hebben dinsdag met een aantal bezorgde inwoners van Westwijk gesproken over het doortrekken van de Hammarskjöldsingel van Westwijk-Zuid naar de nieuwe woonwijk De Scheg. Eerder boden zij de petitie ‘Geen weg in onze achtertuin’ aan wethouder Gordon aan. Dat deden zij naar aanleiding van de ter inzagelegging van het voorontwerp-bestemmingsplan voor De Scheg Midden. De nieuwe wijk De Scheg komt ten zuiden van Westwijk.

Een aantal bewoners van de Anne de Vrieslaan, Lodewijk van Deysselhof en Marjoleinlaan heeft zorgen over het doortrekken van deze weg met het oog op de verkeersveiligheid en hun woongenot. Zij vrezen onder meer voor sluipverkeer, opstoppingen en files. Ook zijn ze bang voor schadelijke gevolgen voor hun gezondheid door meer verkeer en fijnstof. 

Volgens de bewoners kan de woonwijk De Scheg ontsloten worden via het bestaande wegennet door autogebruik te ontmoedigen en het fietsen te stimuleren. Of door een andere ontsluitingsweg in De Scheg of ten zuiden van De Scheg die aansluit op de Legmeerdijk en op de Bovenkerkerweg.

De gemeente erkent dat meer woningen leidt tot een toename van verkeer. De gemeente geeft aan dat de toekomstige verkeerssituatie bij het doortrekken van de Hammarskjöldsingel is doorgerekend en volgens onafhankelijk onderzoek geen knelpunten op het gebied van doorstroming oplevert. Wethouder Herbert Raat (Verkeer) begrijpt evenwel zorgen om verkeersdrukte. Volgens hem is het belangrijk om ook in de praktijk goed te kijken naar de verkeersdoorstroming en de veiligheid. “Zo doen we onderzoek naar het verbeteren van de vormgeving van verkeerspunten om de verkeersveiligheid te vergroten. Zowel voor automobilisten als voor fietsers en voetgangers,” aldus Raat.

“We informeren de gemeenteraad over de door bewoners aangedragen alternatieven tijdens een beeldvormend raadgesprek,” vult Floor Gordon. De gemeente heeft toegezegd om voorafgaand aan een volgende stap in de besluitvorming nog een keer in gesprek te gaan met de bewoners. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie